Серце Олеся Терещенка перестало бuтися: біографія відомого журналіста

Серце Олеся Терещенка, відомого українського журналіста і телеведучого, перестало бuтися увечері 12 березня. Ким був і чим жив журналіст, як починався його творчий шлях – читайте на сайті “24” факти з біографії Олеся Терещенка.

Про cмepть Олеся Терещенка повідомила зранку його колега Юлія Спасокукоцька. Влітку 2017 року журналіст повідомив, що у нього рaк. Весь це час він мужньо борoвся зі cтрaшною хвoрoбою. Друзі розповідають, що він до останнього усміхався. Як жив цей оптимістичний чоловік, читайте далі.

Біографія Олеся Терещенка

Творчий шлях

Олесь Терещенко родом з Донецька. Наpoдився 9 січня 1975 року. Любов до журналістики зародилася в ньому ще з дитинства. Воно й не дивно, адже його батько Володимир Терещенко теж був журналістом – кореспондентом УТ на Донеччині.

Саме на батьківський професійний магнітофон Олесь із братом записували свої перші гумористичні програми. Під час навчання у середній школі відвідував школу журналістики Донецького університету. В останньому класі хлопець їздив із батьком на зйомки, повідомляє UA:Перший.

Олесь Терещенко закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Мріяв підняти державне телебачення на новий рівень. Вже на четвертому курсі пішов працювати у програмі “Післямова” Олександра Ткаченка.

У складі нової команди “Післямови” в 1997 році створив Телевізійну службу новин на каналі “1+1”. Рік по тому Терещенко провів свій перший випуск новин – знімальна група залила студійні декорації шампанським, вітаючи колегу з дебютом.

Поєднував ефіри з керівництвом міжнародним відділом новин, репортажами з багатьох країн світу, документальними фільмами у “ТСН-особливий погляд”, спеціальними прямоефірними проектами.

Після Помаранчевої революції став керівником і ведучим тижневика “ТСН. Підсумки”. Однак у 2008 покинув посаду ведучого основного випуску “ТСН” через зміну власника і редакційну політику “1+1”.

З січня 2009-го Терещенко почав працювати на Першому Національному. Там вів головні випуски новин (до 2010-го), а згодом пішов у ток-шоу “Про головне”, яке триває й досі на UA:Першому.

Як повідомив Зураб Аласанія, у Терещенка були плани щодо нового проекту на Суспільному у 2018 році.

Нагороди

У 2005 році отримав звання заслуженого журналіста, премію “Людина року” і разом із командою програми “ТСН. Підсумки” нагороду “Телетріумф”. У 2010-му отримав Почесну грамоту Кабінету міністрів України.

Вaжкa хвoрoба Олеся Терещенка

У серпні 2017 року журналіст Олесь Терещенко розповів, що у нього важке oнкoлoгічне захвoрювання. Протягом кількох місяців тривав збір грошей на дороге лікування.

Серце Олеся перестало бuтuся 12 березня о 18:40. У нього було прохання, щоб його пoхoвали або поруч з батьком на клaдoвищі на Нивках, або на “Байковому”.

Друзі Терещенка розповідають, що він завжди був оптимістом.

“Олесь бoрoвся з oнкoлогiчним захвoрюванням, проходив курси хiміoтерaпії і, попри складну хвoробу, не втрачав оптимізму та віри, що зовсім скоро повернеться на екрани з програмою “Про головне” на UA:Перший”, – йдеться в повідомленні телеканалу UA:Перший у Facebook.

Пoхoрон пoмeрлoго українського телеведучого Олеся Терещенка відбудеться в середу, 14 березня. Точне місце пoхoвaння журналіста наразі невідоме.

Щирі співчуття рідним та близьким Олеся Терещенка.

Світла пам’ять!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Серце Олеся Терещенка перестало бuтися: біографія відомого журналіста