Часто готую таку смачну закуску з маринованих баклажанів. Баклажани в маринаді виходять неймовірно ніжними, ароматними – просто неможливо зупинитися. Якщо баклажани очистити від шкірки, блюдо стане ще ніжніше на смак, але програє в зовнішньому вигляді. Вибирайте самі, що вам більше подобається – і готуйте із задоволенням.
Склад продуктів
- 500 грам баклажанів (2 штуки);
- 1-2 головки ріпчастої цибулі;
- 2-3 зубчики часнику;
- одна чайна ложка з гіркою цукрового піску;
- одна чайна ложка з гіркою солі;
- пучок зеленої петрушки;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- одна столова ложка 9% оцту.
Процес приготування
1. Баклажани промиваємо, прибираємо плодоніжки і нарізаємо вздовж пластинами: товщиною приблизно один сантиметр. Деко застилає пергаментним папером або фольгою, змащуємо олією.
2. Викладаємо на деко пластинки баклажанів, змащуємо їх олією . Запікаємо баклажани 20-25 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.
3. Поки баклажани запікаються, приготуємо маринад. Дві головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Пучок зеленої петрушки дрібно рубаємо ножем. Очищені зубчики часнику пропускаємо через прес.
4. У глибокій мисці з’єднуємо всі підготовлені продукти: цибуля, часник і зелень. Додаємо по одній чайній ложці з гіркою цукрового піску і солі, вливаємо оцет і перемішуємо. В останню чергу вливаємо олію і даємо настоятися.
5. Запечені і остиглі баклажани розрізаємо спочатку уздовж на дві частини, а потім нарізаємо великими кубиками. Дрібно різати не варто: готова страва буде виглядати не дуже естетично.
6. Нарізані баклажани відправляємо в миску з маринадом, дуже акуратно перемішуємо, щоб не перетворити шматочки в кашу. Потім перекладаємо баклажани разом з маринадом в чисту суху баночку, закриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 24 години: даємо настоятися. Смачного.