Сьогодні день літнього Миколая: як правильно провести цей день, традиції, прикмети

Свято Літнього Миколая 2018 відзначається 22 травня. Зазвичай в церковному календарі імена святих повторюються, тому що безліч праведних людей носили одне і те ж ім’я. Але 22 травня відзначається свято святителя Миколая Чудотворця, того самого, на честь якого прийнято дарувати дітям подарунки 19 грудня.

Про це пише СТБ.

22 травня Миколай Чудотворець виступає під епітетом Миколай Весняний або Літній Миколай. Популярне дитяче свято фігурує під позначенням Миколай Зимовий, а є ще Миколай Осінній, який припадає на 11 серпня. На одну персону відведено три дні пам’яті.

11 серпня – день народження святого Миколая, 19 грудня – день смepті, 22 травня – день перенесення мощей до італійського міста Барі, де вони спочивають з 1087 року досі.

Свято Миколая Літнього диктує деякі правила поведінки і традиції відповідно до способу життя шанованого святого.

У цей день не можна нічого робити на догоду собі. Справи повинні бути спрямовані на допомогу ближньому. Організовуються благодійні обіди для малозабезпечених і людей з особливими потребами. Тільки після того, як допоможеш нужденним, можна «годувати» своїх рідних. Так що Літній Миколай 2018 – відповідний день, щоб пожеpтвувати гроші, продукти чи одяг на благодійність.

Також в цей день треба допомогти тим, хто потребує їжі, грошей. До речі, наші предки вірили, що це дозволить залучити до себе удачу і ні в чому собі не відмовляти протягом року. А якщо цього не зробити, то протягом 7 років будуть збитки і неприємності.

Так як крім допомоги біднякам і скpивдженим Миколай Чудотворець протегував закоханим парам, дівчатам прийнято на світанку молитися на появу чесного і працьовитого нареченого. Увечері влаштовувалися народні гуляння, на яких велика ймовірність зустріти судженого.

Молилися і на хороший урожай і зростання поголів’я худоби. Обряд починався ще з заходу попереднього дня. У цей день худобі було дозволено ходити по лугах всю ніч і їсти молоду траву, запасатися силами. Охороняти тварин приставляли тільки молодих і міцних неодружених чоловіків, з яких молодим дівчатам варто було вибрати собі пару.

Сіяли і садили 22 травня, на свято Миколая Літнього: такі культури: ярі злаки, гречку, огірки, картоплю. Найчастіше цей день вважався крайнім: якщо схаменутися пізніше, урожай може не дозріти у строк.

Прикмети на свято Миколая Літнього:

Цілющою вважається роса і джерельна вода. Якщо вмитися такою водою, хвороби відступлять на рік.

Якщо піде дощ – бути хорошому врожаю.

Після Миколая весняного серйозного похолодання не буває.

Якщо заквакала жаба – вродить багато вівса.

Засватана на Літнього Миколая дівчина буде працьовитою, доброю і вірною дружиною.

Нехай Літній Миколай 2018 принесе достаток і тепло не тільки на вулиці, але й будинки і в душі!

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Сьогодні день літнього Миколая: як правильно провести цей день, традиції, прикмети