Спершу реформи, потім – гроші: Європа чекає від України якісних змін

Програму по наданню Україні допомоги для розвитку та відновлення економіки надав Єврокомісії голова МЗС Латвії Лінас Лінкявичюс.

Єврокомісар Йоганнес Ган висловив своє скептичне ставлення до цього документу, повідомляє Європейська Правда.

Йоганес Ган під час Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства в латвійському Таллінні натякнув, що з нинішнім просуванням реформ Україні не варто чекати грошей.

Єврокомісар заявив, що ЄС уже має план допомоги Україні, але надаватиме гроші лише у відповідь на успішні реформи.

Ган додав, що рівень довіри до України дуже невисокий, і тому гроші будуть надаватися лише з конкретними вимогами.

“Україна на 80 місці за привабливістю бізнесу. Тобто Україні є багато що зробити, щоби зробити свої бізнес-середовище більш привабливим”, – передає слова політика ЄП.

Про “план Маршала” для Україні у вересні цього року заявляв Степан Кубів. Голова Нацбанку повідомив, що документ розрахований на 10 років і передбачає виділення по $5 млрд на рік. Цей план був ніби то погоджений з екс-прем’єром Литовської Республіки Андрюсом Кубілюсом. Литва ініціювала створення цього плану на початку року.

Керуючий директор МВФ Девід Ліптон на заяву Кубіва відповів, що не чув про “план Маршала” для України. Ліптон додав, що продовження Україною реформ сприятиме суттєвому збільшенню фінансування у вигляді запозичення на боргових ринках чи залучення інвестицій.

Перший “План Маршала” являв собою програму вкладання грошей в Західну Європу для відновлення її економіки після Другої світової. Його автором став американський політик Джордж К. Маршал.

Джерело: Gazeta.ua

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Спершу реформи, потім – гроші: Європа чекає від України якісних змін