Сповідь та Причастя. Основні молитви які треба читати в цей особливий період

Молитва покаяння

Владико Христе Боже, що страстями Своїми пристрастi мої зцiлив i ранами Своїми мої рани вилiкував! Подай менi, що перед Тобою багато нагрiшив, сльози розчулення; дай змогу моєму тiлу насолоджуватися пахощами Животворчого Тiла Твого, а душу мою усолоди Твоєю Чеснóю Кров’ю вiд тiєї гiркоти, котрою мене напував супротивник; пiднеси мiй розум до Тебе, бо прилип до землi, i виведи мене з ями погибелi; бо не маю покаяння, не маю душевного жалю за грiхи, не маю сльози втiшної, що приводить дiтей Твоїх до їх наслiддя. Затьмарив я розум життєвими пристрастями i, як хворий, не можу споглянути на Тебе у хворобi, не можу зiгрiтися сльозами любови до тебе. Але, Владико Господи Iсусе Христе, Скарбе добра, подай менi всецiле покаяння i серце, любов’ю наповнене, щоб шукало Тебе, подай менi благодать Твою й вiднови в менi риси Твого образу. Я покинув Тебе, але Ти не покидай мене; вийди на пошук мене, виведи мене на пасовища Твої та прилучи мене до овець óбраної Твоєї отари, насити мене з ними поживою Божественних Твоїх Таїн, молитвами Пречистої Твоєї Матерi i всiх святих Твоїх.
Амiнь

Молитва про прощення

Небесний Отче, я шкодую за свої гріхи, за те, як я жив, за все недобре, що я вчинив. Я сповідаюсь Тобі з усіх моїх гріхів, відомих і невідомих, з усього, ким я був, що робив і говорив. Я прошу Тебе пробачити всі мої гріхи. Я зараз хочу пробачити також усіх тих, хто образив мене і грішив проти мене…….(назви їхні імена).
Господи Ісусе, омий мене у Своїй Крові і змилуйся наді мною!
Згідно з Твоїм Словом, мої губи проголошують, що Ти є Господом, і з глибини свого серця вірю, що Бог Отець воскресив Тебе з мертвих і що Ти живеш, щоб ніколи більше не помирати (пор. Рим. 10:9).
Перед Тобою я приймаю ласку Хрещення і визнаю Тебе як свого єдиного Спасителя і Господа.
Відтепер я хочу жити, любити і служити Тобі всі дні свого життя. У силі Твого імені, Ісусе.
Амінь

Молитви перед та після Сповіді

Молитва особиста перед сповіддю

Всі тайни свого серця я розкриваю перед Тобою, Суддею моїм. Отож, зглянься на покору мою, зглянься на смуток мій, зглянься на суд мій, що я видаю проти себе, а Ти помилуй мене, Милосердний, Боже Отців наших.

Отче небесний! Я тяжко згрішив(ла) перед Тобою, і тому не смію піднести очей до Тебе, свого Бога. Я гордо спротивив(ла)ся Твоїй св. волі, подоптав(ла) Твої Св. Заповіді й проміняв Твою любов на гидь гріховну! Боже, в Трійці Єдиний! Ти сотворив мене на Свій образ і подобу й дав мені безсмертну душу, а я жив(ла), неначе нерозумне створіння. Ти, Боже, призначив мене до вічного щастя в небі, а я віддав(ла) себе в гірку неволю диявола.
Ти, Боже, святість сама. Перед величністю Твоєю падуть ниць Херувими, а я, нужденний черв’як земний, зважив(ла)ся Тебе зневажати! Боже мій, я впав(ла) так тяжко,бо більше полюбив(ла) земську марноту й гріх, як Тебе, найвище моє добро Та, Господи, Ти бачиш, тепер моє серце. Боже, мій, Ти бачиш кий біль проймає мою душу за безчисленні мої беззаконня. Прости мені Господи, прости мені! Здійми з мене, нещасного(ої), увесь гріховний тягар! Очисти мене, Боже, з беззаконій моїх! Змилосердися наді мною, Боже, і буду Тобі від сьогодні служити вірно й щиро і жити лише для Твоєї слави, Боже мій.
Амінь

Молитва жінки перед Сповіддю

Прийми, о Господи Боже, моє каяння істинне, бо по правді жалію за великі прогрішення мої і оплакую переступи мої. Не зважай, о Господи, на множество гріхів моїх, а подай мені велике милосердіє Твоє і прости мене. Як ласкаво прийняв Ти Петра Апостола, і жінку-хананейку, і Марії Магдалини щире покаяння, так вислухай і мене, відпусти мені тяжку вину мою і прийми мене в святу ласку Твою.
Перепрошую Тебе смиренно, Господи Боже мій, за легкодумність мою, прости й відпусти тяжкий гріх мій, не зо злоби согрішила я, а через неміч свою. Нині каюся і оплакую легкодумність свою, і не тому жалую, що на кару вічную заслужила, а що доброту й святість Твою зневажила й заслужила на гнів Твій. Не будуча кара смутить мене, а полумінь сумління пече душу й серце моє безустанно. Приклонивши коліна і проливаючи щиро сльози, молю Тебе, благий Господи мій, споглянь ще раз на мене, щиро бо плачу, істинно каюся, і помилуй мене.
Стидаюся, Господи мій, і не можу поглянути на Висоти Небесні, зненавиділа я гріх мій. Не бажаю більше робити його. Ти ж, милосердний Господи, молю Тебе смиренно, подай мені ласку Твого Духа Святого, щоби я могла схильності до гріха оминути і злі почування свої відкинути, щоби ніколи більш не грішити.
Амінь

Перша молитва після Святої Сповіді

Безконечно Милосердний Господи! Дякую Тобі від усього серця, що Ти пробачив мені мої гріхи й очистив мою душу. Допоможи мені, Господи, щоб я назавжди став Твоєю доброю й вірною дитиною. В майбутньому обіцяю ніколи більше не грішити й уникати всього, що мене доводить до злого. Пречиста Діво, Богородице Маріє! Допоможи мені якнайкраще виконувати Волю Божу, будь моєю Заступницею перед Богом. Святий Ангеле Божий, Охоронцю і Заступнику мій, бережи мене від усього злого.
Амінь

Друга молитва після Святої Сповіді

З глибини душі дякую Тобі, Наймилосердніший Боже, що Ти очистив мене від моїх гріхів і допустив знову до Своєї Милості. Віддаюся Тобі на служіння тілом і душею. Скріпи мою слабку волю, щоб я зміг перемагати всі спокуси аж до завершення життя мого.
Амінь

Молитви перед та після Святого Причастя

Молитва після Святого Причастя

Слава Тобі, Боже! Слава Тобі, Боже! Слава Тобі, Боже! Дякую Тобі, Господи Боже мій, що Ти не відкинув мене грішного, а сподобив стати учасником Святощів Твоїх. Дякую Тобі, що дозволив мені недостойному причаститися Пречистих Твоїх і Небесних Дарів. Благаю Тебе, Чоловіколюбче, охорони мене Покровом Твоїм і дозволь мені аж до завершення життя мого з чистим сумлінням причащатися! Але, Владико Чоловіколюбче, який ради нас помер, і воскрес, і дарував Спасенні і Животворні Тайни на добро й освячення душ і тіл наших, дай мені, щоб вони і мені стали на зцілення душі й тіла, на відігнання всякого супротивника, на просвітлення очей серця мого, на спокій душевних сил моїх, на віру неосудну, на любов нелицемірну, на повноту мудрості, на дотримання Заповітів Твоїх, на примноження Божої Ласки Твоєї і осягнення Царства Твого. Щоб через це все, у Святині Твоїй збережений, я завжди пам’ятав про Ласку Твою і вже не для себе жив, а для Тебе, нашого Владики і Доброчинця. І коли, покинувши це життя в надії на життя вічне, я осягнув би вічний спокій, де не перестає лунати голос тих, хто святкує, і безмежна насолода тих, що бачать невимовну красу Лиця Твого. Бо Ти є Правдиве Бажання й Радість Невимовна для тих, хто любить Тебе, Христе Боже наш, і Тебе величає все творіння на віки вічні.
Амінь

Молитва після Святого Причастя до Пресвятої Богородиці

Пресвята Владичице Богородице, Надіє,Покрове, Пристановище, Утіхо, Радосте моя! Дякую Тобі, що дозволила мені недостойному бути причасником Пречистого Тіла і Дорогоцінної Крові Сина Твого. Ти, що породила Світло Істинне, просвіти думки мої. Ти, яка породила Джерело Безсмертя, оживи мене, на смерть засудженого, через гріхи. Ти, Милостивого Бога Милосердна Мати, помилуй мене і даруй мені каяття в серці моєму, і покору в думках моїх, і визволення з гріховних помислів, і сподоби мене до останнього зітхання неосудно приймати Пречистих Тайн Освячення на зцілення душі і тіла. І дай мені сльози покаяння і визнання, щоб величати й славити Тебе впродовж всіх днів життя мого, бо Ти є Благословенна і Препрославлена на віки вічні.
Амінь

Молитва до Ісуса Христа

Найдорожчий Ісусе! Нехай завжди й на всі віки буде слава й подяка Тобі, присутньому в Пресвятій Євхаристії! Любове, достойна всякої любови небесної і земної! Любове, що з незвичайної ласкавості Своєї зробила ласку прийняти людську природу ради нас, грішників невдячних, і в часі бичування болючого вилила Свою Кров найдорожчу і винищила Себе на соромнім хресті для життя вічного всіх! Тепер я просвічений(а) вірою живою, з щирим почуванням душі та запалом серця молю Тебе покірно: через безмірні заслуги Твоїх Страстей, дай мені силу та мужність, щоб я винищив(ла) всі свої нахили злі, що панували в моєму серці, та щоб славив(ла) Тебе навіть у найприкріших смутках, служив(ла) Тобі точним сповненням усіх обов’язків своїх і так ненавидів(ла) гріх, що дійшов(ла) до святости правдивої.
Амінь

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Сповідь та Причастя. Основні молитви які треба читати в цей особливий період