Спробуйте випрати рушник так — ідеальний лайфхак

Спробуйте випрати рушник так:

  • у великий таз насипати 3 ст. ложки прального порошку,
  • 3 ст. ложки відбілювача для білизни
  • 3 ст. ложки харчової соди,
  • 3 ст. ложки звичайної рослинної олії.

Залити дуже гарячою водою або окропом з чайника. На ніч замочіть рушники, а вранці періть їх у пральній машинці (автомат) в режимі швидкого прання. Спробуйте, і ви не пошкодує! Стійки плями можна відіпрати, це перевірено.

На відро окропу

  • 2 столові ложки соняшникової олії,
  • 2 столові ложки сухого відбілювача (найпростішого, які раніше застосовували для кип’ятіння білизни)
  • неповна склянка прального порошку.

В цей гарячий розчин поміщаємо наші СУХІ брудні рушники і залишаємо до повного охолодження. Залишається тільки прополоскати.

Не знаю, що за хімічні процеси там відбуваються, але зникають плями від чаю з кавою, і жирні плями і бруд.

Як відбілити кухонні рушники від плям.

  • кальцинована сода
  • Господарське мило

Кип’ятити в розчині цих 2 засоби. Кількість засобів беремо довільно.

Для відбілювання білих речей.

  • Господарське мило, натерте на тертці — чверть шматка.
  • Марганцівка — зовсім небагато.

Кип’ятимо 10 літрів води і розливаємо в 2 тазика:

  • У перший тазик висипаємо підготовлене мило і розчиняємо його.
  • У другий додаємо марганцівку до червоного кольору. Щоб не помилитися з кількістю марганцівки, краще її розчинити попередньо в скляній банці. А потім вже додавати розчин марганцівки до потрібного кольору.

Змішуємо вміст обох тазиків. Розчин стане коричневого кольору. В цей розчин кладемо речі для відбілювання від різних плям. Час витримки — 6-8 годин. Полоскаємо і сушимо.

Для відновлення колишньої білизни речей з бавовни.

Необхідно на 1 кг речей:

  • Відро гарячої води
  • Перекис водню — 3% -2 стіл. л
  • Нашатирний спирт з аптеки — 2 стол. л

Попередньо випрані речі занурюємо на півгодини в розчин для відбілювання. Стежимо, щоб білизна була під шаром розчину. Ретельно полощимо.

Як легко відбілити кухонні рушники

Вибілювати рушники можна за допомогою звичайної сухої гірчиці.

Гірчичний порошок залийте гарячою водою, перемішайте і почекайте, поки суміш відстоїться, потім процідіть її. На кілька годин покладіть в цю суміш брудні рушники. Вони не тільки стануть білими, ви ще й продезинфікуєте. Спробуйте!

  1. Нанесіть мийний засіб для посуду на плями. Залиште на добу, а потім просто виперіть. Зазвичай після попередньої обробки повністю видаляються забруднення на жировій основі.
  2. Чудово діє на плями від томатної пасти або кави розчин солі в кількості п’яти столових ложок на п’ятилітровий тазик з водою.
  3. Натріть милом рушники і залиште на півгодини, потім періть в машинці з порошком.
  4. Стійкі плями від цвілі можна видалити з рушників після прання, замочивши їх в розчині оцту ненадовго і прополоскати їх.
  5. Насипте в таз відбілювач, залийте окропом і замочіть в отриманому розчині рушники. Потім просто поперіть їх в пральній машині з порошком.
  6. Якщо потрібен максимальний ефект, то для замочування замість відбілювача використовуйте універсальний Доместос. Рушники в цьому випадку замочуються всього на годину. Далі також їх перемо з порошком.
  7. Додайте в теплу воду перекис водню (2 столові ложки на літр). У розчині замочіть рушники на 5-8 годин, можете залишити і на ніч. З ранку обов’язково виперіть. Тримати речі в такому розчині занадто довго не можна, тканина може почати псуватися.
  8. Візьміть велику емальовану каструлю і всипте туди жменю кальцинованої соди. Потім за допомогою великої терки або ножа настругати в ту ж тару половину стандартного шматка господарського мила. Вміст каструлі перемішайте і залийте водою так, щоб вона зайняла приблизно половину її об’єму.

Потім щипцями для білизни або довгою ложкою-шумівкою мішайте суміш до тих пір, поки мило і сода не розчиняться. Після цього кладіть в каструлю засмальцьовані рушники і ставте її на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до маленького і кип’ятіть вміст каструлі ще хвилин п’ятнадцять.

Далі знімаєте рушники з вогню і кладете в ванну, де вже чекає готова до прання машинка. Виймаєте їх з мильно-содового розчину, перете з білизною, а при полосканні додайте трохи крохмалю. Після такого прання рушники будуть, як новенькі.

Цей же спосіб прекрасно допоможе відбілити кухонні рушники на які потрапили фруктові та овочеві соки,  плями кави і чаю, туші і помади.

  1. Насипте в великий таз 3 столові ложки прального порошку, 3 столові ложки харчової соди, 3 столові ложки відбілювача для білизни і 3 столові ложки рослинної олії.
  2. Залийте все це окропом або дуже гарячою водою. Замочіть в цьому розчині рушники на ніч, а вранці виперіть їх в пральній машинці в режимі швидкого прання.

Джерело: Пошепки

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Спробуйте випрати рушник так — ідеальний лайфхак