Топ-10 способів приготування м’ясного рулету до святкового столу

1. М’ясний рулет з шинкою і перцем по-італійськи

Інгредієнти для маринаду:

  • Оливкова олія – ​​1/4 склянки
  • Бальзамічний оцет – 1/4 склянки
  • Роздавлений часник – 2 зубчика
  • Подрібнена петрушка – 2 ст. л.
  • Чорний перець – 1/4 ч. л.

Для м’ясного рулету:

  • Свинина – 600 г
  • Смажений солодкий перець – 350 г
  • Подрібнене листя петрушки – 3 ст. л.
  • Прошутто – 10 скибочок
  • Листя базиліку – 24 шт.
  • Тертий пармезан – 3 ст. л.
  • Чорний перець – 1/4 ч. л.

Приготування:

1. Для маринаду: змішати всі інгредієнти і добре перемішати. Відкласти в сторону.

2. М’ясо розрізати уздовж навпіл, не дорізаючи до кінця 1 см. Розгорнути його як книгу. Має вийти пласт товщиною в 1 см. Помістити м’ясо  в каструлю, залити маринадом і поставити на ніч у холодильник.

3. Розігріти духовку до середньої температури. На поверхні м’яса розкласти половинки перцю, посипати 1 ст. л. петрушки. Зверху викласти скибочки шинки, листя базиліка і посипати пармезаном разом з рештою 2 столовими ложками петрушки і перцю.

4. Згорнути з м’яса рулет. Через 4-6 кожних см скріпити рулет кулінарною ниткою.Спочатку  омажити м’ясо на грилі, часто перевертаючи, і довести в духовці до бажаного ступеня готовності(10-15 хв). Перекласти готовий рулет на обробну дошку, накрити фольгою і залишити на 10 хвилин. Видалити кулінарну нитку, нарізати м’ясо скибочками і подавати.

2. М’ясний рулет з гарбузом і горіхами

Інгредієнти:

  • Цілісний шматок м’якоті свинини або яловичини – 1 кг
  • М’якоть гарбуза – 120 г
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Перець чилі – 2,1 шт.
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Приготування:

1. Покласти м’ясо на обробну дошку.
2. Зробити по центру уздовж волокон надріз, не доходячи до низу 2,1 см. Розсунути м’ясо руками і зробити глибокі поперечні надрізи всередині шматків пласта справа і зліва, уздовж, не доходячи до кожного краю 2,1 см. Розкрити шматок м’яса як книгу.
3. Надрізати потовщені місця, якщо вони є, накрити м’ясо плівкою і відбити молотком так, щоб товщина шару була від 5 мм до 1,5 см, в залежності від величини самого шматка.
4. Приготувати начинку.
5. Гарбуз, горіхи, часник і чилі подрібнити за допомогою блендера. Посолити і поперчити начинку за смаком.
6. М’ясо, підготовлене як описано вище, натерти сіллю і перцем. Розкласти начинку на м’ясі, розрівняти, згорнути рулет.
7. Покласти рулет в рукав для запікання, закріпити рукав відповідно до інструкції на упаковці.
8. Запікати в попередньо розігрітій до 190-200 градусів духовці протягом 50-40 хвилин або до готовності.

3. М’ясний рулет з білими грибами

Інгредієнти:

  • Фарш з яловичини – 500 г
  • Вершковий сир – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Заморожені нарізані білі гриби – 600 г
  • Молоко 0,5% – 1 стакан
  • Вівсяні пластівці – 4-5 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Сушені трави – за смаком

Приготування:

1. Гриби тушкуємо в молоці до готовності (близько 30 хвилин) в процесі солимо. За 3-5 хвилин до готовності додаємо 4 столові ложки вівсяних пластівців. Охолоджуємо.
2. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Фарш, сир, яйце і спеції змішуємо. Присипаємо лист паперу для випічки вівсяними пластівцями.
3. Зверху викладаємо отриману суміш з фаршу, сиру і яйця прямокутним пластом товщиною 5 мм. Зверху пласт розподіляємо грибну начинку. Акуратно загортаємо рулет. Запікаємо в духовці до утворення рум’яної скоринки близько 30-40 хвилин.

4. М’ясні рулетики з чорносливом

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини – 500 г
  • Чорнослив – 100 г
  • Сіль, перець – за смаком
  • олія – ​​2 ст. л.

Приготування:

1. Чорнослив залити гарячою водою і залишити на півгодини. Потім рідину злити, промити сухофрукти.
2. Свинину помити, нарізати скибочками завтовшки 6-7 мм. Злегка відбити м’ясо, посолити і поперчити за смаком. На кожен шматочок покласти по 2-3 штуки чорносливу. Згорнути м’ясо в рулетики і закріпити зубочистками. Посолити і поперчити за бажанням.
3. У сковороді на середньому вогні розігріти 2 ст. л. олії. Відправити рулетики в сковороду і смажити до золотисто-коричневого кольору. Рулетики можна приготувати в рукаві для запікання в духовці. Подавати рулетики гарячий або охолоджений.

5. Вишуканий м’ясний рулет

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка – 2 кг
  • Шинка – 300 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Груші – 2 шт.
  • Солоний огірок – 1 шт
  • Ядра волоських горіхів – 1 ст.
  • Біле вино, сіль, спеції, олія

Приготування:

1. Підготуй свинину: ретельно вимийте м’ясо, обсушіть рушником. Замаринуйте протягом 2 г в сухому білому вині з сіллю і перцем. Знову обсушіть. Після цього гострим ножем розріжте м’ясо в формі «книжка».
2. Ядра горіхів очисти від шкаралупи, Просушити на сковороді 10 хв. Половину перемели в кавомолці до стану дрібної крихти. Змішай мелені горіхи з яйцем так, щоб вийшла однорідна маса. Додайте цілі горіхи, скибочки груш і огірок і знову перемішайте.
3. На м’ясо виклади шар тонких скибочок шинки. Потім горіхову начинку, попередньо трохи її посолити і поперчити. Скрутіть рулет кулінарною ниткою.
4. Поверх змасти рулети соняшниковою олією, залиш в поліетиленовому пакеті на 10-15 хв. Після цього, коли олія вбереться, випікати м’ясо протягом 1 год в духовці при температурі 180 градусів.

Щоб рулет вийшов більш соковитим, поливай м’ясо соком, що виділяється

6. Рулет з індички з овочами

Складові:

  • Філе індички – 350 г
  • Часник – 5 зубчиків
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Суміш заморожених овочів – 150 г
  • Сіль і мелений перець – за смаком
  • Зелень петрушки – за смаком

Приготування:

1. Філе нарізаємо невеликими шматочками, змішуємо з нарізаною морквою і часником.
2. Додаємо яйце, дрібно нарізану петрушку, сіль і перець за смаком.
3. На алюмінієву фольгу, змащену олією, тонким шаром викладаємо м’ясо. Зверху кладемо заморожені овочі.
4. Посипаємо сіллю і перцем, звертаємо в рулет.
5. Рулет загортаємо в алюмінієву фольгу. Викладаємо його на деко, наливаємо трохи води і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.
6. Випікаємо 20 хвилин, потім розрізаємо фольгу, поливаємо рулет соком і запікаємо, поки рулет не підрум’яниться.
7. Готовий рулет злегка остудити, нарізати і подати до столу.

7. Рулет зі свинини з журавлиною

Складові:

  • Свинина (грудинка) – 1,5 кг
  • В’ялена журавлина – 125 г
  • Коньяк- 50 мл
  • Чебрець – 5-6 гілочок
  • Сіль, перець – за смаком
  • Оливкова олія – ​​за смаком

Приготування:

1. Журавлину промити теплою водою, залити коньяком і залишити на 30 хвилин.
2. Покласти м’ясо на обробну дошку. Зробити по центру уздовж волокон надріз, не доходячи до низу 1/2 см. Розсунути м’ясо руками і зробити глибокі поперечні надрізи всередині шматків пласта справа і зліва, уздовж, не доходячи до кожного краю 1/2 см. Розкрити шматок м’яса як книгу.
3. Надрізати потовщені місця, якщо вони є, накрити м’ясо плівкою і відбити молотком так, щоб товщина шару була 1,5-2 см. М’ясо посолити і поперчити, посипати листочками чебрецю.
4. Журавлину подрібнити в блендері до грубого пюре, викласти на м’ясо тонким шаром, згорнути рулет, обв’язати кулінарною ниткою. Натерти рулет сіллю і перцем, скропити оливковою олією.
5. Запікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці протягом 50-60 хвилин, періодично поливаючи його соком, що виділився. Подавати гарячим або холодним.

8. М’ясний рулет з часником

Складові:

  • Свинячий окіст або лопатка – 1,5 кг
  • Часник – 3 зубчики
  • Пряні італійські трави – 2 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • олія – ​​2 ст. л.

Приготування:

1. М’ясо помити, обсушити і злегка відбити.
2. Часник пропустити через прес. Натерти м’ясо спеціями, пряними травами і часником, залишити маринуватися на годину.
3. Згорнути м’ясо в тугий рулет і зв’язати кулінарною ниткою.
4. Помістити рулет на застелений фольгою і змащений олією  деко.
5. Відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікати близько 2 годин, поливаючи м’ясним соком.

9. М’ясний рулет з овочами

Складові:

  • Свинина або яловичина без кістки – 2 кг
  • Морква – 350 г
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Шпинат – 1 пучок
  • Бринза – 150 г
  • Часник – 2-3 часточки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • олія – ​​2 ст. л.

Приготування:

1. М’ясо помити, покласти на робочу поверхню. Гострим ножем зробити по центру глибокий надріз вздовж волокон, не доходячи до самого низу приблизно 1-1,5 см. Розсунути надріз руками. Розрізати праву половину поперек волокон на 2 частини, не доходячи до краю 1 см. Розкрити, як книгу. Так само розрізати ліву половину.
2. Моркву почистити. Опустити в киплячу підсолену воду на 3-4 хвилини. Потім відкинути на друшляк і промити холодною водою.
3. Видалити насіння з червоного перцю і нарізати його довгими смужками.
4. Шпинат помити і подрібнити. М’ясо натерти сіллю, перцем і розчавленим часником. Укласти моркву, перець, розкришену бринзу і шпинат на м’ясо, загорнути в рулет. Обв’язати рулет кулінарною ниткою і змастити олією.
5. Помістити рулет в розігріту до 180 градусів духовку і запікати близько години.
6. Перед подачею м’ясо трохи остудити, зняти кулінарну нитку і нарізати тонкими скибочками.

10. М’ясні рулетики з горіхами і сиром

Складові:

  • Яловичі стейки – 5 шт.
  • Сало або бекон – 200 г
  • Сіль, перець, розмарин – за смаком
  • Волоські горіхи – 1/2 склянки
  • Твердий сир – 200 г
  • Овочевий бульйон – 1 л
  • Оливкова олія – ​​для змащування
  • Зелень – для прикраси

Приготування:

1. Кожен стейк розрізати уздовж, не доходячи до краю. Розгорнути його і добре відбити, щоб вийшов тонкий пласт. Сало нарізати якомога більше тонкими пластинками. Укласти поверх кожного шару яловичини. Посолити і поперчити, присипати розмарином.
2. Поверх сала викласти подрібнені (блендером або м’ясорубкою) горіхи. Присипати тертим сиром. Щільно загорнути рулетом і обв’язати ниткою (або заколоти зубочисткою). Укласти в форму, змащену оливковою олією.
3. Залити бульйоном і поставити в духовку на 1 годину. Перед подачею на стіл зняти нитки. Подавати на блюді, прикрашеному зеленню. Смачного

Джерело: Ням ням

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Топ-10 способів приготування м’ясного рулету до святкового столу