ТОП-5 перевірених рецептів смачного і пухкого бісквіта

Пухкий домашній бісквіт можна приготувати в домашніх умовах. Простий класичний бісквіт готується лічені хвилини, вибирайте вподобаний рецепт бісквіта для торта і готуйте разом з нами! Ми розповімо вам як зробити бісквіт повітряним, пухким і м’яким.
Рецепт бісквіта на молоці, бісквіт на лимонаді, рецепт шоколадного бісквіта, класичний бісквіт — все це чекає вас в нашій статті!

1) БІСКВІТ ПРОСТИЙ НА лимонаді

Складові:

  • Яйця — 4 шт
  • Цукор — 1,5 склянки
  • Цукор ванільний — 1 пакет
  • Лимонад (будь-який) — 1 склянка
  • Рослинна олія — ​​1 склянка
  • Борошно — 3 склянки
  • Розпушувач — 10 г

Покроковий рецепт бісквіта для торта:

1. Головний секрет цього бісквіта — лимонад. Він повинен бути з газом. Лимонад, що постояв відкритий, без газу, не підійде.  2. Яйця, цукор, ванільний цукор збити міксером. Продовжуючи збивати, влити рослинну олію, відразу після цього влити лимонад.
3. Висипати частинами борошно з розпушувачем, перемішати міксером. Тісто вийде рідким, як сметана. Вилити тісто в чашу мультиварки. Виставити час випічки 65 хвилин. Після сигналу додати ще 65 хвилин.
4. Після закінчення випічки вимкнути підігрів і залишити остигати бісквіт ще на 20 хвилин.
5. Потім перевернути чашу мультиварки на підставки (див.фото), можна на чайні чашки, і залишити бісквіт в такому підвішеному стані до повного охолодження.
6. У духовій шафі бісквіт простий випікається як завжди — при температурі в 180 градусів приблизно 25-30 хвилин. Форма повинна бути висока, тому що бісквіт дуже піднімається.
7. Після закінчення випічки залишити бісквіт в вимкненій духовці на 20 хвилин. Перевернути форму з бісквітом на підставки і остаточно остудити його.
8. Бісквіт виходить дуже високий (у мене — 12 см), пухкий, з ароматом груші (у мене був лимонад з грушею).

2) Шоколадний БІСКВІТ В мультиварці

Складові:

  • Борошно 2 ст.
  • Цукор 2 ст.
  • Яйця 2 шт.
  • Сода 1.5 ч.л.
  • Розпушувач 1.5 ч.л.
  • Какао 6 ст.л. з гіркою
  • Молоко 1 ст.
  • Ванільний цукор 1 ч.л.
  • Рослинна олія 1/3 ст.
  • Окріп 1 ст.

Покроковий рецепт бісквіта:

1. Все змішати (нічого збивати міксером не потрібно!). В кінці додати 1 склянку окропу / прямо з плити /. Розмішати (тісто треба вилити в каструльку, попередньо змащену тонким шаром вершкового масла.
2. Випікати на режимі ВИПІЧКА 60 хвилин або 60 + 20 хвилин.
3. У мене піднявся під саму кришку мультиварки, розрізала на 4 коржа. Крем який хочете. у мене шоколадний — 4 плитки шоколаду розтопити і змішати з 500 гр. жирної сметани, по смаку дуже нагадує шоколадний сир (а ля «Дружба»), а торт щось середнє між улюбленою «Картоплею», повітряним бісквітом і чудовим «Брауні»!

3) Смачний бісквіт в домашніх умовах

Складові:

  • 4 середніх яйця (кімнатної t)
  • 100 — 120 г цукру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 120 г борошна (я беру 90 г борошна + 30 г крохмалю)
  • 1 ч. ложка (без гірки) розпушувача

Покроковий рецепт бісквіта:

1. Застелити дно чаші мультиварки кружком з пергамента. Стінки чаші мультиварки я не змащую, бісквіту буде легше піднятися «чіпляючись» за них.
2. Яйця (не розділяючи на білки і жовтки) збиваємо з цукром, ванільним цукром — 5 хвилин, на малих обертах міксера.
3. Збільшуємо обороти міксера до максимуму і збиваємо яєчну масу ще хвилин 10. Маса повинна біліти, стати повітряною і збільшитися в об’ємі в 3 рази. Зробіть пальцем борозенку в збитих яйцях, якщо вони збиті правильно, то борозенка не зникне.
4. Змішуємо борошно, крохмаль і розпушувач. Просіваємо борошняну суміш (в 3 прийоми) в яєчно-цукрову масу, акуратно помішувати (обволікаючими рухами) після кожного додавання. Дуже важливо при змішуванні зберегти повітряну структуру збитих яєць. Готове тісто не повинно бути густим, воно повинно бути легким і кремоподібним. Я перемішую все рукою, вважаю, що це найкращий спосіб зберегти легкість тіста.
5. За допомогою силіконової лопатки викладаємо тісто в чашу мультиварки і прокручуємо чашу пару раз навколо своєї осі, щоб в готовому бісквіті не утворилася шапочка.
6. Випікаємо бісквіт 40 — 60 хвилин (в залежності від налаштувань вашої мультиварки). Перевіряємо бісквіт на «суху паличку» і якщо бісквіт не пропікся, додаємо ще 10 -20 хвилин випічки.
7. Виймаємо чашу з бісквітом з мультиварки, даємо постояти 5 хвилин, відокремлюємо лопаткою боки бісквіта від стінок чаші і перевертаємо бісквіт на решітку.
8. Даємо бісквіту повністю охолонути і можна пити чай.

4) Бісквіт НА ГАРЯЧОМУ МОЛОЦІ

Складові:

  • 120 гр молока
  • 60 гр вершкового масла
  • 165 гр борошна
  • 6 гр розпушувача
  • 165 гр цукру
  • 3 середніх яйця кімнатної температури
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту або пакетик ванільного цукру
  • дрібка солі

Простий пухкий бісквіт:

1. Включити духовку розігріватися при 175 гр. Роз’ємну форму (у мене 20 см в діаметрі) або звичайну вистелити окремо кружком пергаментного паперу на дно і смужку по колу.
2. Борошно, розпушувач, сіль просіяти два рази. Молоко і масло нагріти, щоб розтопити вершкове масло.
3. Яйця збити близько хвилини і, поступово додаючи цукор, збивати 10 хв до білої і повітряної маси. Це дуже важливо!
4. Тепер в три етапи домішувати борошно до яєчної маси, перемішуючи акуратно лопаткою рухами знизу вгору.
5. Молоко з маслом знову нагріти майже до кипіння, тобто до дуже гарячого стану, коли з’являються бульбашки на поверхні. Не треба кип’ятити! І в два етапи влити гаряче молоко з маслом в тісто. Я після кожного вливання перемішую від низу до верху лопаткою рази три.
6. Викладаємо масу в форму, вона виходить середньої густини, об’ємна, не обтяжена.
7. Випікати 25-30 хв при 175 гр. Дістати з духовки і перевернути догори дном форму з бісквітом на решітку, дати охолонути хвилин 15 і прибрати форму.

5) Як приготувати смачний бісквіт за пару хвилин

Інгредієнти на 1 бісквітний корж:

  • Яйце 1 шт
  • Молоко 5 ст. л.
  • Рослинна олія 3 ст. л.
  • Какао (для шоколадного бісквіта) 2 ст. л.
  • Ванільний цукор (для білого бісквіта) 10 г
  • Цукор 4 ст.л.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Інгредієнти для просочення:

  • Вишня без кісточок — 300 г
  • Сметана — 200 г
  • Шоколад (для посипання)

Покроковий рецепт бісквіта на молоці:

1. Яйце змішати з цукром і збовтати виделкою. Додати молоко і масло, збити виделкою.
2. Змішати борошно, крохмаль, какао і розпушувач. Просіяти в рідкі інгредієнти і замісити рідке тісто.
3. На дно форми покласти пергамент і вилити в неї тісто. Випікати в мікрохвильовці 3 хвилини при потужності 1000 Вт.
4. Дістати, провести по краю ножем і перевернути корж на решітку. Для крему збити сметану з цукром і промазати коржі.
5. Зверху прикрасити шоколадом і свіжими ягодами. Смачного вам і вашим близьким!

Джерело: Пошепки

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

ТОП-5 перевірених рецептів смачного і пухкого бісквіта