Торік на мандри українці витратили понад 7 мільярдів доларів

Попри те, що Україну часто називають “найбіднішою” країною Європи, наші співвітчизники все ж знаходять кошти на відпочинок за кордоном. Про це пише Український Інтерес.

За даними Нацбанку, у 2018 році українці витратили на подорожі 7,8 мільярда доларів. Це на 10% більше, ніж 2017-го. Загалом на проживання за кордоном і поїздку у туристів йде 11 мільярдів на рік. У 2016-му ця сума була майже вдвічі меншою.

Найчастіше українські мандрівники люблять подорожувати у країни Євросоюзу. Там і залишили більше грошей – 5,9 мільярда доларів. У 2017 році ця сума була на 13% меншою. Сплеск популярності подорожей до Європи – прямий наслідок введення безвізу. Загалом із біометричним паспортом українці можуть відвідати 129 країн. Останнім цей список 14 квітня поповнив Таїланд.

Хоч і менше, та все ж українці продовжують їздити до Росії та країн СНД. Там витрати наших туристів за минулий рік скоротилися на 1,7% і склали 800 мільйонів доларів, з яких 650 мільйонів громадяни України залишили в РФ.

Що ж стосується туристів з Європи в Україні, то, за даними НБУ, торік вони залишили у нас 540 мільйонів доларів, що на 17,9% більше, ніж у 2017-му.

Росіяни на подорожі в Україну витратили 228 мільйонів доларів – на 5,6% більше 2017-го.

Витрачати гроші українці люблять не лише на хороший відпочинок. Скажімо, щороку наші співвітчизники збільшують витрати на купівлю нових мобілок. Торік придбали 5,4 мільйона смартфонів і 1,5 мільйона кнопкових телефонів, витративши на них понад 30 мільярдів гривень.

Це й не дивно, адже як показує Держстатистика, у 2018 році доходи українців збільшилися на 21,4%. Якщо говорити конкретно, то громадяни отримали 3,2 трильйона гривень. Збільшилася й сума задекларованих коштів – торік українці задекларували 73,1 мільярда гривень прибутків. Це на 9,9 мільярда більше, ніж за 2017 рік.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Торік на мандри українці витратили понад 7 мільярдів доларів