Торт просто тане у роті!
Інгредієнти:
Тісто:
- 140 грам борошна вищого сорту;
- 1 банку цільного згущеного молока;
- 100 грам вершкового масла;
- чайна ложки соди;
- 2 яйця;
- пів лимона;
- какао.
Крем:
- 400 грам сметани;
- 200 грам цукру.
Покроковий рецепт:
1. Розтопити на повільному вогні вершкове масло і перелити в миску.
2. Додати згущене молоко, яйця, гашену лимонним соком соду, просіяне борошно (щоразу ретельно перемішуючи).
3. Дві третіх тіста вилити на деко, застланне пергаментним папером.
4. В решту тіста додати какао, перемішати і розкласти по другій частині формі.
5. Запікати при температурі 180 градусів 10 хвилин.
6. Поки корж запікається, приготуємо крем: з’єднати сметану з цукром і ретельно збити віночком.
7. Вийняти з духовки готовий корж, розрізати на три частини. Бока вирівняти.
8. Всі коржі, крім першого, ретельно промазати кремом з двох сторін і скласти стопкою. Перший корж промазуємо тільки зверху. Корж з какао повинен лежати в середині!
9. Обрізані шматочки подрібнити в крихту і гарненько обсипати ними торт зі згущеним молоком з усіх боків.
Все, наш швидкий і смачний торт зі згущеним молоком готовий. Залишилося розрізати на шматочки і покликати до столу домочадців.
Джерело: Ukr.Media.