Тривожні люди з добрим серцем: хто вони такі?

Якщо ви любите таку людину … тримайтеся за нього і ніколи не відпускайте.

Люди, які пережили боротьбу за життя, втрати і поразки, більш відзивчиві і дбайливі.Часто зсередини їх точить нічим не зрозуміла тривога.

«Ці люди на своєму життєвому шляху знали і поразки, і страждання, і втрати, і боротьбу за життя, але знайшли в собі сили вистояти. У цих людей дуже розвинена проникливість, чуттєвість і розуміння життя, яку вони наповнюють своїм співчуттям, ніжністю та глибокою турботою. Такі люди з’являються не просто так», – пише американський психолог Елізабет Кюблер-Росс.

ці люди здатні розділити з вами як хороші, так і погані емоції. Вони щирі та світлі своєї душою, саме тому сердечність і співчуття здатні наповнити їх життя нестерпною тривогою.

Ми зібрали 20 фактів, які варто знати, якщо поруч з вами живе така людина:

1. У них немає проблем з вибаченнями і визнанням власної вини. З чим у них є дійсно проблеми так – це з визнанням того, що хтось зробив боляче їм.

2. Вони здатні зазирнути вам в душу. Приховати емоції від таких людей дуже і дуже непросто.

3. Вони завжди готові заступитися за кохану людину. Нехай їх ніжність і вразливість вас ніколи не обманює. Коли справа доходить до захисту коханої людини, вони можуть бути завзятіші лева.

4. Вони націлені на те, щоб давати, а не на те, щоб отримувати. Вони поділяться останнім.

5. Те, як вони до вас ставляться, не залежить від того, як ставитеся до них ви.Поведінка вашого партнера – відображення його серця і душі, а не ваших.

6. Вони весь час тривожні. Логічно цю проблему вирішити неможливо, тому що ваш партнер і сам знає, що більша частина його страхів – ірраціональна. Все, що ви можете зробити для нього – це оточити його спокоєм і любов’ю. Зробіть це!

7. Вони занадто легко і часто прощають образи. Намагайтеся не зловживати цією красивою рисою.

8. Така людина ніколи не буде намагатися домінувати в стосунках. У нього інші життєві цілі.

9. Вони липнуть до вас, немов реп’ях, тому, що бояться залишитися одні. Оточіть їх добротою і любов’ю, і з часом, коли їх довіра до вас зросте, вони заспокоються. Якщо ж ви спробуєте боротися з цим прагненням, то воно стане тільки сильнішим.

10. Вони неймовірно сильно переживають емоції,навіть коли джерелом цих емоцій є інша людина. З часом це може викликати сильний біль, і навіть розвивати емпатію.

11. Часом вам може здатися, що вони занадто часто і невпопад вибачаються, але знайте, що вони роблять це цілком щиро. Повірте, вони дуже самокритичні і навіть більше, ніж варто було б, а сильна емпатія це тільки посилює.

12. З більшою вірогідністю вам доведеться обговорювати з партнером ситуації, які навряд чи коли-небудь зможуть відбутися. Вони розуміють, що це бажання нераціональне, але така їх природа.

13. Ваш партнер піде на що завгодно, аби тільки не нашкодити вам, або взагалі кому б то не було. Часом вони це роблять навіть собі на шкоду.

14. Вони встановлюють власні правила і самі визначають межі. «Правило трьох днів» для них може означати взагалі нічого, так що не дивуйтеся, якщо вони напишуть зразу після того, як ви попрощалися.

15. Вони можуть ретельно, навіть надмірно ретельно, готуватися до малоймовірної трагедій. Знайте,що швидше за все, вони це роблять тому, що колись в минулому якась страшна або неприємна ситуація застала їх зненацька. Вони зроблять, що завгодно, лише б ця ситуація не повторилася.

16. Параноя вашого партнера – його захисний механізм. Він використовує його, щоб захистити себе від потенційних небезпек. Як тільки він почне вам довіряти, їх параноя почне слабшати, хоча остаточно не зникне ніколи.

17. Вони ніколи не змусять вас відчувати провину лише для того, щоб отримати над вами перевагу. Якщо вони з вами через щось сваряться, значить, їх дійсно образили.
18. Вони хочуть знати про вас все, до останньої дрібниці. Якщо ви відкриєтеся перед ними, не приховуючи ні точки, ні коми вашого життя, ви подаруєте їм почуття безпеки і надійності, а якщо спробуєте щось приховати – посієте в його душі зерно підозри. Так, це може здатися несправедливим: любов – це незавжди суцільно чесність і справедливість.

19. Вони бояться, що їм знову зроблять боляче, але це не робить їх серце жорстоким.

20. Вони закохуються усім серцем і назавжди.

«Коли ми задаємо собі питання, яка людина в нашому житті значить для нас найбільше, і чесно на нього відповідаємо, ми часто виявляємо, що це той наш друг, який, замість того, щоб пропонувати поради, рішення або ліки, просто розділив нашу біль і прикрив нашу рану теплою і ніжною рукою. Друг, який здатний помовчати разом з нами в момент відчаю, який залишиться з нами на годину скорботи, який здатний витерпіти незнання, незагойні рани на серці і шрами на душі, – ось друг, який дійсно про нас піклується»,– пише один з найбільш популярних християнських письменників Генрі Нувен.

Якщо поруч з вами така людина – тримайтеся за неї і ніколи не відпускайте. Ви можете сумніватися в її вчинках, мудрості і навіть в здоровому глузді, але ні на мить не сумнівайтеся в тому, що вона вас любить і піклується про вас.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тривожні люди з добрим серцем: хто вони такі?