Цікаві факти про господарське мило!

Звичайне господарське мило, що в ньому може бути дивного? Проте впевнені, що деякі факти про звичайнісіньке «Господарське» мило вас безумовно здивують, а може навіть шокують! А головне в умовах кризи, і напруженої обстановки в країні господарське мило може істотно заощадити ваш бюджет!Отже, 15 дивовижних і маловідомих фактів про звичайнісіньке «Господарське» мило.

Кращим антисептиком є «Господарське» мило.

Якщо ви впали і здерли шкіру на коліні, вас вкусила сусідська собака, або ще гірше сама сусідка, то перед тим як бігти до лікаря і накладати шви промийте рану саме милом «господарським». Лікарі вже давно знають про його антисептичні властивості і у відсутності медикаментів завжди радять обробляти рану саме «господарським» милом.Виявляється, що за своїм антисептичними та медичними показниками воно не поступається багатьом медичним препаратам.

Секрети кулінарії.

Багато досвідчених кухарів по секрету використовують найшвидший маринад – «господарське мило». Особливо якщо ви сумніваєтеся в свіжості м’яса. Найчастіше «господарське» мило використовують для птиці. Перед приготуванням курки, або курячих стегенець їх обов’язково промивають з господарським милом – воно вбиває мікроби, усуває неприємні запахи і швидко розм’якшує куряче м’ясо. Після чого м’ясо потрібно просто добре промити, як Ви зазвичай миєте руки і все.

Густе волосся і без лупи.

Господарське мило може скласти гідну конкуренцію модним дорогим шампуням, і засобам від лупи. Досить мити голову з господарським милом два рази в тиждень, і через кілька тижнів ефект вас вразить, не кажучи вже про економію. Для густого і довгого жіночого волосся рекомендується наступна процедура (якщо ви звичайно хочете мати густу розкішну шевелюру нижче попи, а не три волосини): перший раз помивши голову – шампунем (щоб змити основний бруд), другий раз миєм – господарським милом. Уже через кілька місяців матимете густе, розкішне волосся!

Правда, щоб шкіра голови не була після господарського мила пересушена, потрібно все ж потім обполоснути голову кислим розчином на основі оцту або лимонного соку.

Господарське мило – лікар айболить!

Якщо у вашої дитини постійно здерті лікті і коліна, то господарське мило ваш рятівник.Воно може легко позбавити навіть від серйозного запалення на нозі або на руках.

Господарське мило давно і успішно застосовується для лікування найсерйозніших запальних процесів (аж до початку розвитку гангрени). Справа в тому, що на відміну від антимікробних мил, господарське мило не вбиває, а відновлює сприятливу мікрофлору шкіри.

Господарське мило – найкращий косметолог?

– Деякі жінки успішно користуються господарським милом для пілінгу. Потрібно нанести на вологу шкіру обличчя піну з господарського мила і ваткою, змоченою хлористим кальцієм, протерти обличчя по масажних лініях. Шкіра дуже добре очищається. Обличчя після таких процедур виглядає дуже добре і головне не потрібно великих витрат на салонні кислотні пілінги.

– Крім того, господарським милом радять вмиватися – хоча б два рази на тиждень – для того, щоб шкіра завжди молодо виглядала. Після вмивання треба змащувати шкіру звичайним дитячим кремом. Причому ефект від таких умивань, як кажуть ті, хто спробував, краще, ніж від використання дорогої професійної косметики.

– Дуже добре очищає шкіру миття в парній з березовим віником, замоченим в розчині господарського мила: шкіра чудово очищується і потім як би світиться зсередини, краще будь-якого пілінгу!

Господарське мило – в допомогу гінекологам?

Господарським милом навіть успішно лікують деякі гінекологічні захворювання. Подробиці розповідати не будемо, щоб не провокувати самолікування. Але, зазначимо, що господарським милом успішно лікується молочниця і пітниця. Їм добре підмиватися, воно вбиває всі бактерії і грибок типу молочниці. Скажемо ще, що в деяких пологових будинках його використовують для миття підлоги у відділеннях, де знаходяться новонароджені, як успішний засіб дезінфекції, а не для економії.

Мило замість рукавичок!

Хірурги, особливо військові хірурги і хірурги МНС знають про дивну здатність господарського мила замінювати хірургічні рукавички (якщо його намилити на руки і залишити підсихати) – хірурги кажуть, що тоді навіть при порізі під час операції ризик зараження мінімальний.

Господарське мило проти нежитю?

Народна медицина радить лікуватися за допомогою хоз.мила від самого початку нежитю.Потрібно зробити мильний розчин, вмочити туди ватний тампон і обробити носові пазухи.Тоді (хоча і буде перший час трохи щипати) ніс ніколи не буде закладений, а через 2-3 такі обробки ви до самого літа забудете про застуду.

Господарське мило проти грибка.

Успішно справляється господарське мило і з лікуванням грибкових захворювань ніг.Радять ретельно мити уражені області ніг милом зі щіткою, після чого обробляти поверхню шкіри звичайним йодом.

Господарське мило і депіляція.

Після депіляції, щоб виключити почервоніння шкіри і роздратування на чутливих ділянках, також часто використовують господарське мило. Досить просто один раз намилити і роздратування не буде.

Господарське мило – проти прищів.

Господарське мило успішний засіб від прищів. Потрібно, настругати господарське мило в мисочку, додати води і збити його помазком або щіткою в піну. Тепер взяти 1 ст. л. піни, 1 ч. л. солі «екстра» і перемішати. Цю суміш накладати на добре вимите обличчя. Одразу попереджаємо – буде сильно щипати, але це якраз і означає, що йде лікувальний процес.Тримати маску півгодини. У вас на обличчі залишиться суха сіль, змахніть її та вмивайтеся спочатку гарячою, а потім холодною водою. Робити таку процедуру потрібно 2-3 рази в день протягом 2-3 тижнів.

Господарське мило – засіб від наривів

Засіб від наривів. Змішати в рівних частинах натерту цибулю, господарське мило і цукор.Цю мазь накласти на нарив і забинтувати. Робити це потрібно на ніч, вранці ви побачите, що рана повністю очистилася.

Господарське мило – проти натоптишів.

Від тріщин на п’ятах і натоптишів роблять ванночку з 2 літрів гарячої води, 1 чайної ложки соди і 1 столової ложки наструганного господарського мила.

Господарське мило проти опіків.

Якщо намилити місце опіку господарським милом і дати підсохнути, то не буде не тільки бульбашок від опіку, але і почервоніння не залишиться!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Цікаві факти про господарське мило!