У Дніпрі неповнолітня дівчина народила трійню на шостому місяці вагітності

Життя двох немовлят у небезпеці.

У Дніпрі неповнолітня дівчина народила трійню, двоє маляток мають екстремально низьку вагу, їх рятують у реанімації перинатального центру. 17-річна мати шукає, на що і де потім жити з дітьми, бо її одноліток утік, щойно дізнався про те, що стане батьком, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Своїх доньок дівчина назвала Мирославою, Домінікою та Стефанією. Остання найменша і важить трохи більше 800 грамів. “Як лялечка, на двох долоньках уміщається”, – дивується молода мама. Діток у реанімації вона провідує регулярно.

Вікторію Семеногу до Дніпра доправили з райцентру Верхньодніпровська, вона народжувала за допомогою кесаревого розтину на шостому місяці вагітності. “Кожен день міг погіршити її стан внутрішній, і все це могло дуже погано закінчитися. Дві дівчинки народилися з вагою менше кілограма – це екстремальна низька маса тіла”, – пояснила завідувачка відділенням перинатального центру Олена Верещак.

Що стане мамою так рано, Вікторія не думала. Вона жила з мамою в Луганську, а коли розпочалися бойові дії, школярку відправили до бабусі на Дніпропетровщину. Там у Верхньодніпровську познайомилася з однолітком. “Може, було кохання. Може, пристрасть. Я не знаю”, – каже вона. Два роки діти дружили, разом вступили до училища до іншого міста: він навчався на зварювальника, вона – на перукаря. Зустрічалися півроку, потім відчули щось не те і наважилися піти до лікаря. “Подивилася, каже: у вас двійня, ой, у вас трійня! Я думала, я заплачу. Просто пощастило, що я лежала – я б, мабуть, упала. Так і тато теж сидів, він був спочатку радий, а потім”, – пригадує породілля.

Юний батько запропонував позбутися трійні, а згодом узагалі зник. “Він мені перед кесаревим написав SMS-ку, що бажає мені удачі. І все. Мені від цього чоловіка нічого не треба. Він мені подарував дітей. Спасибі йому велике”, – каже Вікторія. Батько малят не з’явився і після народження дітей, підтримати Віку приїхала лише її мама з окупованого Луганська. Та й то – на кілька тижнів. У 34-річної жінки в самої однорічний малюк.

Мамі-підлітку та її немовлятам нині допомагають небайдужі. У реанімації дівчата пробудуть щонайменше три тижні. Лікарі сподіваються, що найкритичніший проміжок часу вже позаду. Але для Вікторії все тільки починається, бо вона не має ні візочка, ні ліжечка, і куди йти з дітьми на руках після лікарні просто не уявляє – у її мами нова родина на окупованій території, а в бабусі місця в хаті для всіх немає. Мирославу, Домініку та Стефанію по батькові називатимуть на честь діда. Відмовлятися від донечок мама-підліток не згодна за жодних обставин.

Для бажаючих допомогти картка молодої мами – ПриватБанку 4149499106344318 Семенога Вікторія Романівна

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У Дніпрі неповнолітня дівчина народила трійню на шостому місяці вагітності