У Харкові вийшла на волю перша в Україні “довічниця”, яку помилував президент

З Качанівської виправної колонії у Харкові звільнили засуджену до довічного ув’язнення, яку помилував президент.

Про це Depo.Харків повідомили у Північно-Східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань.

10 квітня з колонії, згідно з указом президента, звільнили засуджену до довічного позбавлення волі Любов Кушинську.

Жінка відбувала покарання в секторі середнього рівня безпеки установи, в якому утримуються засуджені до довічного позбавлення волі. На момент звільнення Кушинська відбула у місцях позбавлення волі 27 років та дев’ять місяців.

Вона стала першою жінкою в Україні, засудженою до довічного позбавлення волі, яку помилував президент.

Загалом у Качанівській виправній колонії відбувають покарання 268 засуджених, 22 з них – у секторі для жінок, засуджених до довічного позбавлення волі.

Довідка: У 1997 році бізнеследі зі Львова Любов Кушинську звинуватили у вбивстві 61-річного лікаря Ореста Ціньковського і його зятя – підприємця Ярослава Дроджаля.

У той час Кушинська була головою фірми, яка займалася нерухомістю. За версією слідства, вона розправилася з лікарем і його зятем через квартиру, яку їй довірили продати, а вона захотіла її привласнити. У матеріалах справи йдеться, що Кушинська особисто стріляла в Дроджаля, а Ціньковського вбивав її водій. Наостанок жінка нібито перерізала горло жертвам, щоб упевнитися, що вони мертві.

Кушинська ніколи не визнавала свою провину.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У Харкові вийшла на волю перша в Україні “довічниця”, яку помилував президент