У скільки обійшлося розмитнення першої євробляхи за новим законом: сума

У Державній фіскальній службі повідомили про перше авто на єврономерах, яке розмитнили за новим законом, який набув чинності 25 листопада, передає Радіо Максимум.

Першим автомобілем став Renault Laguna 2004 року на німецькій реєстрації, розмитнили його на Чернівецькій митниці. Як відзначають фіскали, у цілому власник заплатить в український бюджет 49,3 тисяч гривень.

Акциз склав 28765 грн, ПДВ (20%) – 15 957 гривень, а мито (10%) – 4,6 тисяч гривень. Виходячи з вартості мита можна зрозуміти, що сам автомобіль обійшовся покупцеві у 46 тисяч гривень, тобто приблизно 1,6 тисячі доларів.

Renault Laguna 2004 року

У неділю, 25 листопада, набули чинності закони про розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією №8487 і №8488. Про це повідомили у парламентській газеті Голос України.

Закон №8487 змінить модель акцизного податку, зокрема, запровадить базові ставки акцизу.

Для нових авто з бензиновим двигуном до 3000 кубічних см базова ставка складе 50 євро, для більш ємних двигунів – 100 євро. Для дизельних авто до 3500 куб. см ставка складе 75 євро, для більш кубатурних – 150 євро.

Зазначається, що до базових ставок будуть застосовуватися два коефіцієнта. В першому випадку його величина залежить від обсягу, у другому – від віку транспортного засобу.

Цей закон передбачає пільговий період для легалізації автомобілів на іноземних номерах. Другий документ регламентує адміністративну відповідальність за порушення термінів розмитнення.

Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набуття законами чинності.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

У скільки обійшлося розмитнення першої євробляхи за новим законом: сума