Мариновані печериці за дві години – ідеально до столу

Гриби для таких експрес-рецептів брати краще дрібні і свіжі, у яких ніжки ще не виросли і плівка під капелюшком не відкрилася.

Якщо гриби попалися все ж великі, то потрібно розрізати їх навпіл або на чотири частини. Хто бажає, може їх злегка відварити, але взагалі-то печериці – гриби, які можна їсти абсолютно сирими.

Інгредієнти:

  • 300 гр – печериць,
  • 50 гр – петрушки чи базиліку,
  • 1 ст. л.- меду
  • 5 ст. л – оливкової олії,
  • 1-2 ст. л – бальзаміку,
  • 1 долька – часнику,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 0,5 ч. л. цукру (за смаком)
  • свіжемелений чорний перець.

Приготування:

Подрібнити зелень і часник, змішати всі складові маринаду і залити гриби. Маринувати 2-3 години, але краще залишити на ніч.

Зберігати такі гриби не більше 2-3 днів. Однак, вам це не загpoжує – з’їдаються вони зазвичай на раз-два.

До речі, ще можна додати зелену або звичайну ріпчасту цибулю. Це по смаку, звичайно, але краще червонy або білy солодкy.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Мариновані печериці за дві години – ідеально до столу