УГКЦ не приєднуватиметься до помісної церкви після автокефалії

У неділю, 15 липня, Глава УГКЦ отець Святослав заявив, що Українська Греко-Католицька Церква не збирається долучатися до новоствореної помісної церкви у разі отримання томосу. Про це йдеться у повідомленні прес-центру УГКЦ, передає ZAXID.NET.

Очільник УГКЦ Святослав заявив, що його церква не є байдужою до подій в православній церкві і вітає прагнення досягти автокефалії Української помісної православної Церкви. Проте УГКЦ, за словами духівника, має власний шлях і не збирається приєднуватися до УПЦ, не зважаючи на підтримку отримання томосу.

«Дякуємо за ваше запевнення, що наша Церква буде користуватися всіма правами і не будемо примушувані ставати конфесійно православними, як дехто собі думає. Бо деякі наші люди не розуміли, чому депутати греко-католики голосують за Помісну православну Церкву, і запитували, чи тоді, коли вона вже буде нас не будуть змушувати до неї переходити? Ми кажемо: Ні, не будуть!» – сказав Глава УГКЦ.

Нагадаємо, що 3 липня, під час зустрічі з Папою Римським Франциском заявив, що УГКЦ позитивно оцінює подолання розколу в українському православ’ї, але втручатися у процес не має наміру.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

УГКЦ не приєднуватиметься до помісної церкви після автокефалії