Українка вирішила задачу століття і стала лауреатом премії SASTRA Ramanujan 2017 року

Український математик стала лауреатом премії SASTRA Ramanujan 2017 року.

Як передає DW, математик Марина В’язовська зі Швейцарського федерального технологічного інституту (Лозанна) вирішила завдання – упаковки куль в восьмімерном просторі – однієї з найскладніших в сучасній математичній науці, пише «Znaj.ua».

Премію SASTRA Ramanujan заснували на честь індійського вченого-математика Шрініваса Рамануджана в 2005 році. Вона вважається однією з найпрестижніших для молодих вчених математиків. Вязовская її отримає 21-22 грудня 2017 року на Міжнародній конференції з теорії чисел в Університеті SASTRA в Кумбаконаме, де народився Рамануджана.

Нагадаємо, В’язовська вирішила завдання, над якою сиділи вчені кілька століть: упаковки куль в 8-вимірному просторі і, в співавторстві – в 24-вимірному.

Українка закінчила Київський природничо-науковий ліцей № 145 та механіко-математичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Захистила кандидатську дисертацію в Інституті математики НАН України на тему “Нерівність для поліномів і раціональних функцій та квадратурні формули сфері” в 2010, отримала ступінь доктора природничих наук в Боннському університеті за дисертацію “Модулярні функції і особливі цикли”.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Українка вирішила задачу століття і стала лауреатом премії SASTRA Ramanujan 2017 року