В Україні з’явиться новий автобан – Львів-Будапешт

Укравтодор має намір спільно зі Світовим банком реалізувати проект нового автобану Львів-Будапешт через КПП Дийда.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України, пишуть ФАКТИ. ICTV.

Нова автострада поєднає Львів з угорським автобаном М-3 Будапешт-Н’їредьхаза і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною.

Так, Укравтодор спільно зі Світовим банком почали підготовку pre-feasibility study – проекту реконструкції дороги І категорії Львів – Мукачево.

Ця дорога стане основною артерією для експорту українських товарів у країни Східної та Південної Європи та транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Прибалтики до країн Східної та Південної Європи, а також забезпечить стале сполучення Закарпаття із іншими регіонами України.

Наразі дорога М-06 з Мукачева до Львова проходить через складний гірський рельєф, проїзд по ній займає близько 3,5 годин. Новий автобан скоротить час в дорозі до 2 годин.

У перспективі – новий автобан Львів – Мукачево буде поєднуватися із словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв’язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії, Німеччини.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В Україні з’явиться новий автобан – Львів-Будапешт