Розкішний мусовий торт, який насправді досить просто готувати.
Інгредієнти
Тісто для бісквіта:
- 3 яйця
- 130 г цукру
- 100 г борошна
- 3 ст. ложки какао
- 1 ч. ложка розпушувача
- 2 ст. ложки масла
Білий мус:
- 500 г пастоподібного сиру (без крупинок)
- 500 мл жирних (35%) вершків або сметании
- 200 г цукрової пудри
- 25 г желатину
- 100 мл води
Малинове желе:
- 500 г малини
- 6 ст. ложок цукру
- 500 мл води
- 25 г желатину (або за інструкцією на 1 л рідини).
Для просочення бісквіта:
- 100 мл ягідного соусу (рідини з варення або соку)
- по 2 ст. ложки води і коньяку.
Приготування
Малинове желе: желатин замочити у воді. Малину перемолоти у блендері і протерти через сито, додати цукор. Желатин підігріти і з’єднати з малиновим процідженим соком і водою, перелити у круглу форму діаметром 22 см, поставити у холод до повного застигання.
Бісквіт: збити яйця з цукром до пишності (не розділяючи на білки і жовтки). В окремій мисці просіяти борошно, розпушувач і какао. З’єднати просіяне борошно з яєчною сумішшю ложкою. Насамкінець ввести розтоплене масло. Перелити тісто у форму з роз’ємними бортами діаметром 26 см, змащену маслом.
Мус: замочити желатин у воді. Збити перетертий сир з вершками, пудрою на маленькій швидкості, змішати з підігрітим желатином.
Зібрати торт: бісквіт просочити сумішшю соусу, води і коньяку, викласти у форму, в якій він випікався. Зверху вилити 1/3 мусу. Поставити в холод до застигання мусу.
Можна на бісквіт вилити весь сирний мус, а коли він застигне – зверху малинове желе.
Витягнути з форми малинове желе, покласти на застиглий мус. Вити поступово решту муссу, заповнюючи порожнини між желе і стінками форми, розрівняти. Поставити торт в холодильник на ніч.
Зранку обдути форму феном і зняти бортики. Взимку можна готувати замороженої малини.