Вершковий торт-суфле з малиновим желе (без випікання)

Розкішний мусовий торт, який насправді досить просто готувати.

Інгредієнти

Тісто для бісквіта:

  • 3 яйця
  • 130 г цукру
  • 100 г борошна
  • 3 ст. ложки какао
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 2 ст. ложки масла

Білий мус:

  • 500 г пастоподібного сиру (без крупинок)
  • 500 мл жирних (35%) вершків або сметании
  • 200 г цукрової пудри
  • 25 г желатину
  • 100 мл води

Малинове желе:

  • 500 г малини
  • 6 ст. ложок цукру
  • 500 мл води
  • 25 г желатину (або за інструкцією на 1 л рідини).

Для просочення бісквіта:

  • 100 мл ягідного соусу (рідини з варення або соку)
  • по 2 ст. ложки води і коньяку.

Приготування

Малинове желе: желатин замочити у воді. Малину перемолоти у блендері і протерти через сито, додати цукор. Желатин підігріти і з’єднати з малиновим процідженим соком і водою, перелити у круглу форму діаметром 22 см, поставити у холод до повного застигання.

Бісквіт: збити яйця з цукром до пишності (не розділяючи на білки і жовтки). В окремій мисці просіяти борошно, розпушувач і какао. З’єднати просіяне борошно з яєчною сумішшю ложкою. Насамкінець ввести розтоплене масло. Перелити тісто у форму з роз’ємними бортами діаметром 26 см, змащену маслом.

Мус: замочити желатин у воді. Збити перетертий сир з вершками, пудрою на маленькій швидкості, змішати з підігрітим желатином.

Зібрати торт: бісквіт просочити сумішшю соусу, води і коньяку, викласти у форму, в якій він випікався. Зверху вилити 1/3 мусу. Поставити в холод до застигання мусу.

Можна на бісквіт вилити весь сирний мус, а коли він застигне – зверху малинове желе.

Витягнути з форми малинове желе, покласти на застиглий мус. Вити поступово решту муссу, заповнюючи порожнини між желе і стінками форми, розрівняти. Поставити торт в холодильник на ніч.

Зранку обдути форму феном і зняти бортики. Взимку можна готувати замороженої малини.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вершковий торт-суфле з малиновим желе (без випікання)