Заготовити огірки на зиму можна різними способами.
Подивіться добірку рецептів, візьміть на замітку і спробуйте закрити банку- іншу по – новому.
Взимку смачні огірочки нагадають Вам про літо і прикрасять стіл.
1.Малосольні огірочки
Продукти:
- Кріп, хрін, листя смородини
- Часник
- Перець горошком – 4-5 шт.
- Гвоздика – 2-3 шт.
- Лист черемхи
- Сіль – 1 ст. ложка з гіркою
- Цукор – 1,5 ст. ложки без гірки
- Аспірин – 2 таблетки
- Оцтова есенція 70% – 1 ч. чожка
Як приготувати малосольні огірочки:
- Огірки укласти в 3-х літрову стерилізовану банку, додавши всі спеції, сіль, цукор, аспірин і оцет.
- Потім потрібно залити все окропом і закатати залізною кришкою.
2. Огірки, як магазинні
Продукти:
на 1 літр води:
- Сіль – 1,5 ст. ложки
- Цукор – 3 ст. ложки
- Оцет 9% – 10 ст. ложок
Як приготувати огірки, як магазинні:
- Беремо 3-х літрову банку.
- Лавровий лист, запашний перець, гвоздику, ріпчасту цибулю (кільцями), кріп укласти на дно банки, далі огірки.
- Підготовлені огірки в банках залити окропом.
- Остудити до теплого стану, злити, додати цукор і сіль в розрахунку на 1 л.води, закип’ятити знову, залити огірки і закатати.
- Оцет додавати в банку перед другою заливкою!
3. Хрусткі огірки
Продукти:
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Хрін, смородина, вишня, лавровий лист – по 1 листу
- Парасольку укропу
- Чорний перець горошком
- Сіль – 5 ч. ложок
- Цукор – 10 ч. ложок
- Оцет 9% – 100 гр.
Як приготувати хрусткі огірки:
- Укласти на дно 3-х літрової банки моркву розрізану на 4 частини і всі перераховані вище інгредієнти.
- Укласти огірки, залити гарячою кип’яченою водою на 15 хв.
- Воду злити. Додати в неї сіль, цукор, столовий оцет.
- Воду зі спеціями закип’ятити ще раз залити в банку. Закатати.
4. Негострі малосольні огірки
Це смачні малосольні огірочки. Ідеально підходять для тих, кому з різних причин не можна їсти гостре.
Продукти:
На 3-х літрову банку:
- Вода – 1,5 літри
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 3 ст. ложки
Як приготувати негострі огірки:
Огірки вимити і залити на 3 години чистою водою, міняючи воду.
Укласти в банку:
- парасольки кропу, лист хріну, 5 листя смородини
- 4 зуб. чеснока, 10 горошин чорного перцю
- 4 шт. гвоздики
- корицю
- естрагон
Укласти огірки в банки вертикально, залити гарячим розсолом на 3 хвилини.
Потім розсіл злити, знову закип’ятити і залити в останній раз, додавши в банку: – 1 столову ложку столового оцту
Закатати. Перевернути догори дном і залишити під теплою ковдрою поки не охолоне.
Навіть навесні відкриваючи банку, огірочки як ніби малосольні.
5. П’яні огірки
Як приготувати п’яні огірки:
На дно банки (3 л.) укласти:
- корінь хрону
- кріп
- часник
- листя смородини
Потім щільно укласти огірки і залити маринадом, на 1,5 л. води:
- 3 ст.л. солі без гірки
- 2 ст .л. цукру
- 1 ч.л. оцтової есенції
- 2 ст.л. горілки.
Стерилізувати 15 хвилин.
6. Огірки в томатній заливці
Продукти:
- Огірки – 5 кг.
- Помідори – 2 кг.
- Часник – 250 гр.
- Рослинна олія – 250 гр.
- Цукровий пісок – 250 гр.
- Сіль – 3 ст. ложки
- Оцет 70% – 2 ст. ложки
Як приготувати огірки в томатній заливці:
- Помідори пропустити через м’ясорубку, додати рослинне масло.
- Потім цукровий пісок, сіль, довести все це до кипіння і варити 10 хвилин.
- Потім поступово додати розрізані на колечка огірки.
- Після закипання варити 20 хв., потім додати часник і оцет.
- Все перемішати і розкласти в стерилізовані банки, закатати.
- Різати доводиться довго, зате виходить багато банок – 10 банок по 650 гр.
7. Мариновані огірочки
Продукти:
на 2 літри води:
- Сіль – 2 ст. ложки з гіркою
- Цукор – 6 ст. ложки з гіркою
- Перець горошком – 5-7 шт.
- Лавровий лист – 5-7 шт.
Як приготувати мариновані огірочки:
- Для приготування розсолу з’єднати всі інгредієнти.
- Закип’ятити протягом 3 хвилини, потім остудити, додати – 2 ст.л. 70% оцту.
- Огірки (скільки увійде) укласти в банки і залити розсолом.
- Потім простерилізувати їх 5 хвилин і закатати.