Закриваємо огірки на зиму. Сім надзвичайних рецептів!

Заготовити огірки на зиму можна різними способами.

Подивіться добірку рецептів, візьміть на замітку і спробуйте закрити банку- іншу по – новому.

Взимку смачні огірочки нагадають Вам про літо і прикрасять стіл.

1.Малосольні огірочки

Продукти:

  • Кріп, хрін, листя смородини
  • Часник
  • Перець горошком – 4-5 шт.
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Лист черемхи
  • Сіль – 1 ст. ложка з гіркою
  • Цукор – 1,5 ст. ложки без гірки
  • Аспірин – 2 таблетки
  • Оцтова есенція 70% – 1 ч. чожка

Як приготувати малосольні огірочки:

  1. Огірки укласти в 3-х літрову стерилізовану банку, додавши всі спеції, сіль, цукор, аспірин і оцет.
  2. Потім потрібно залити все окропом і закатати залізною кришкою.

2. Огірки, як магазинні

Продукти:

на 1 літр води:

  • Сіль – 1,5 ст. ложки
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Оцет 9% – 10 ст. ложок

Як приготувати огірки, як магазинні:

  1. Беремо 3-х літрову банку.
  2. Лавровий лист, запашний перець, гвоздику, ріпчасту цибулю (кільцями), кріп укласти на дно банки, далі огірки.
  3. Підготовлені огірки в банках залити окропом.
  4. Остудити до теплого стану, злити, додати цукор і сіль в розрахунку на 1 л.води, закип’ятити знову, залити огірки і закатати.
  5. Оцет додавати в банку перед другою заливкою!

3. Хрусткі огірки

Продукти:

  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Хрін, смородина, вишня, лавровий лист – по 1 листу
  • Парасольку укропу
  • Чорний перець горошком
  • Сіль – 5 ч. ложок
  • Цукор – 10 ч. ложок
  • Оцет 9% – 100 гр.

Як приготувати хрусткі огірки:

  1. Укласти на дно 3-х літрової банки моркву розрізану на 4 частини і всі перераховані вище інгредієнти.
  2. Укласти огірки, залити гарячою кип’яченою водою на 15 хв.
  3. Воду злити. Додати в неї сіль, цукор, столовий оцет.
  4. Воду зі спеціями закип’ятити ще раз залити в банку. Закатати.

4. Негострі малосольні огірки

Це смачні малосольні огірочки. Ідеально підходять для тих, кому з різних причин не можна їсти гостре.

Продукти:

На 3-х літрову банку:

  • Вода – 1,5 літри
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 3 ст. ложки

Як приготувати негострі огірки:

Огірки вимити і залити на 3 години чистою водою, міняючи воду.

Укласти в банку:

  • парасольки кропу, лист хріну, 5 листя смородини
  • 4 зуб. чеснока, 10 горошин чорного перцю
  • 4 шт. гвоздики
  • корицю
  • естрагон

Укласти огірки в банки вертикально, залити гарячим розсолом на 3 хвилини.

Потім розсіл злити, знову закип’ятити і залити в останній раз, додавши в банку: – 1 столову ложку столового оцту

Закатати. Перевернути догори дном і залишити під теплою ковдрою поки не охолоне.

Навіть навесні відкриваючи банку, огірочки як ніби малосольні.

5. П’яні огірки

Як приготувати п’яні огірки:

На дно банки (3 л.) укласти:

  • корінь хрону
  • кріп
  • часник
  • листя смородини

Потім щільно укласти огірки і залити маринадом, на 1,5 л. води:

  • 3 ст.л. солі без гірки
  • 2 ст .л. цукру
  • 1 ч.л. оцтової есенції
  • 2 ст.л. горілки.

Стерилізувати 15 хвилин.

6. Огірки в томатній заливці

Продукти:

  • Огірки – 5 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Часник – 250 гр.
  • Рослинна олія – 250 гр.
  • Цукровий пісок – 250 гр.
  • Сіль – 3 ст. ложки
  • Оцет 70% – 2 ст. ложки

Як приготувати огірки в томатній заливці:

  1. Помідори пропустити через м’ясорубку, додати рослинне масло.
  2. Потім цукровий пісок, сіль, довести все це до кипіння і варити 10 хвилин.
  3. Потім поступово додати розрізані на колечка огірки.
  4. Після закипання варити 20 хв., потім додати часник і оцет.
  5. Все перемішати і розкласти в стерилізовані банки, закатати.
  6. Різати доводиться довго, зате виходить багато банок – 10 банок по 650 гр.

7. Мариновані огірочки

Продукти:

на 2 літри води:

  • Сіль – 2 ст. ложки з гіркою
  • Цукор – 6 ст. ложки з гіркою
  • Перець горошком – 5-7 шт.
  • Лавровий лист – 5-7 шт.

Як приготувати мариновані огірочки:

  1. Для приготування розсолу з’єднати всі інгредієнти.
  2. Закип’ятити  протягом 3 хвилини, потім остудити, додати – 2 ст.л. 70% оцту.
  3. Огірки (скільки увійде) укласти в банки і залити розсолом.
  4. Потім простерилізувати їх 5 хвилин і закатати.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Закриваємо огірки на зиму. Сім надзвичайних рецептів!