Заправка для супчиків. Кожне літо-осінь роблю цю заморозку

Кожне літо–осінь роблю цю заморозку. Кладу її в усі перші страви, гарніри, м’ясо, рибу, та багато куди. Колір у супчика стає барвистим, а запах літній. Робиться все дуже просто, заправки виходить багато – з однієї порції 4–х–літрова каструля.

Складники:

  • Цибуля – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перець болгарський (бажано різних кольорів) – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Багато зелені, я зазвичай кладу петрушку і кріп.

Іншу зелень заморожувати окремо.

Нехай вас не бентежить наявність помідорів, вони при заморожуванні стають трохи іншими, але смак дають чудовий.

Все потрібно нарізати соломкою і кубиками. Моркву пропускати через комбайн, на середній тертці (майже як на корейській виходить, але можна терти як хочете), перець різати соломкою.

Помідори і цибулю різати середніми і дрібними кубиками. Зелень просто дрібно порізати. Все перемішати.

Скласти в звичайні поліетиленові пакети і скрутити «ковбаски» (так зручніше потім відламувати стільки скільки вам потрібно).

Цього року заморожувала в пакетиках для сніданків, вони невеликі – 15 Х 20, якраз або на 1 або на 2 рази заправити страву.

Можна заморожувати і в пластикових контейнерах, але з них потім не дуже зручно витягувати порції і, що не менш важливо – вони набагато більше займають місця в морозилці.

Важливо!

Добавляти цю заморозку, коли все вже готове. Якщо це перша страва, то класти заморозку, почекати коли закипить і відразу ж вимикати. А якщо друга, то класти заморозку, перемішати і через пару хвилин вимкнути газ.

Ще можна зробити окремо зелень, просто заморозити в пакетах–ковбасках. Порізати, скласти в пакет і покласти в морозилку, потім ця «ковбаска» буде легко розламуватися якщо треба. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Заправка для супчиків. Кожне літо-осінь роблю цю заморозку