Жінка померла після 13-річного рабства у ромів

19 листопада у Балті на Одещині померла 65-річна Тамара Чернега. Її разом із сином 42-річним Іваном 13 років тримало у рабстві подружжя ромів.

Два місяці жінку лікували у районній лікарні. Підозрювали туберкульоз. Після обстеження в області у жінки виявили рак.

“Мала запущену форму — метастази були в легенях та головному мозку. Тиждень тому її виписали з лікарні додому”, – розповідає Gazeta.ua активіст із Балти В’ячеслав Яровенко.

Справу про утримання родини в рабстві не розслідують належним чином, каже Яровенко.

“Тамара Чернега уже не могла самостійно ходити. Ми привозили її в суд, щоб дала покази. Але справа не рухається. Кажуть, досі чекають з Одеси результатів експертизи ременя, яким били людей. Всі як один і в прокуратурі, і в поліції кажуть мені, що прямих доказів немає. Є лише свідчення людей, які не знають, як прив’язати до справи”, – додає В’ячеслав Яровенко.

Іванові активісти придбали будинок та влаштували на роботу на сільськогосподарське підприємство. Його матір поховають 21 листопада.

Тамару Чернегу із сином 13 років тримали у трудовому рабстві подружжя ромів — 56-річний Іван та 48-річна Валентина Долоки. Змушували доглядати свиней, виконувати хатню роботу. Відібрали документи. Годували кілька разів на тиждень. За кожну провину били до втрати свідомості. У Івана вся спина, ноги та голова в рубцях, роздроблена частина потиличної кістки, переломи обох рук, пальців, нема одного вуха. У Тамари Іванівни була анорексія, вибиті зуби, перелом ключиці. Іван тікав із полону 10 разів. Щоразу його знаходили, били й повертали. 27 вересня поліцейські обшукали будинок Долоків. Знайшли паспорти Чернег, пенсійне посвідчення Тамари Іванівни. За ним роми привласнювали пенсію жінки.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Жінка померла після 13-річного рабства у ромів