Значення знаків на лейблах одягу

1. Ручне прання.

2. Прання заборонено.

3. Тільки ручне прання при максимальній температурі 30 градусів, не терти НЕ віджимати.

4. Ручне або машинне прання при температурі не вище зазначеної.

5. Ручне або машинне прання. Уважно дотримуйтеся зазначеної температури, не піддавати сильній механічній обробці, полоскати, переходячи поступово до холодної води, при віджиманні в пральній машині ставити повільний режим центрифуги.

6. Дуже делікатне прання у великій кількості води, мінімальна механічна обробка, швидке полоскання при при низьких оборотах.

7. Дозволено прання з відбілювачами, що містять хлор. Використовувати тільки холодну воду, стежити за повним розчиненням порошку.

8. При пранні не використовувати засоби, що містять відбілювачі (хлор).

9. Дозволено прасувати.

10. Дозволено прасувати при максимальній температурі 110 градусів. Ті ж правила зберігаються для синтетичних волокон: нейлон, поліестер, ацетат та інші. Використовувати тканинну прокладку, не користуватися паром.

11. Дозволено прасувати при максимальній температурі 150 градусів. Припустимо для вовни і змішаних волокон з поліестером та віскозою. Використовувати вологу тканину.

12. Дозволено прасувати при максимальній температурі 200 градусів. Припустимо для льону і бавовни. Можна трохи зволожити виріб.

13. Тільки суха чистка.

14. Суха чистка з будь-яким розчинником.

15. Чистка тільки з вуглеводнем, хлорним етиленом і монофтортріхлорметаном.

16. Чистка з використанням тільки вуглеводню і тріфтортріхлорметана.

17. Чистка тільки з вуглеводнем, хлорним етиленом і монофтортріхлорметаном при обмеженому додаванні води, та контролі за механічним впливом і температурою сушіння.

18. Чистка тільки з вуглеводнем і тріфтортріхлорметаном при обмеженому додаванні води, та контролі за механічним впливом і температурою сушіння.

19. Дозволено віджимати і висушувати в пральній машині.

20. Не дозволено віджимати і висушувати в пральній машині.

21. Висушувати при теплій температурі.

22. Висушувати при гарячі температурі.

23. Після віджиму дозволена вертикальна сушка.

24. Сушити без віджиму.

25. Сушити на горизонтальній поверхні.

Загальні поради:

У пральній машині прати вироби з натурального шовку необхідно в дбайливому режимі, з використанням спеціальних миючих засобів для шовку, при температурі до 30 ° С, без попереднього замочування і використання відбілювачів. Можливе використання ополіскувачів або пом’якшувачів тканини.

При ручному пранні шовкову тканину не слід терти руками або щіткою, а так само вичавлювати.

Полоскати шовкові вироби необхідно в теплій воді, при температурі 20-25 ° С. При цьому в воду можна додати трохи оцту – це освіжить колір виробу.

Сушити шовкові вироби необхідно в тіні або в приміщенні. Шовк не можна сушити на сонці, батареях або поблизу опалювальних приладів.

Гладити шовковий виріб необхідно поки він ще вологий, з вивороту, помірно гарячою праскою, не змочуючи тканину в процесі прасування.

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Значення знаків на лейблах одягу