Шоколадний торт з карамельним кремом – це смакота, якою неможливо насититися. Інгредієнти найпростіші: подрібнене печиво, шоколад, карамель і горіхи. Чого ще можна очікувати від справжнього зимового десерту!
Складові:
Для тіста:
- 200 г вершкового масла
- 4 столові ложки цукрової пудри
- 200 г фундука
- 500 г простого печива
- півтори склянки молока
- 3 столові ложки какао
Для карамельного крему:
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 200 мл солодкого молока
- 3 столові ложки борошна
- 200 г маргарину.
Для глазурі:
- 200 г шоколаду
- 2 столові ложки води
- 50 г масла
- 100 г фундука для прикраси.
Приготування:
1. Подрібніть печиво за допомогою качалки, потім змішайте з какао, цукровою пудрою і подрібненим фундуком.
2. Нагрійте молоко з маслом і вилийте суміш на печиво. Добре перемішайте і помістіть тісто в невелику форму. Злегка притисніть, але не дуже сильно. Тим часом, карамелізуємо цукор в невеликій каструльці на маленькому вогні.
3. Окремо змішуємо яйця, борошно і молоко і виливаємо на карамелізований цукор. Даємо суміші закипіти і загуснути до консистенції крему. Додаємо м’який маргарин і перемішуємо до отримання кремової консистенції.
4. Намазуємо карамельний крем на корж з печива.
5. Окремо потрібно розплавити в невеликій каструльці тертий шоколад з водою і маргарином. Дайте суміші трохи охолонути і вилийте прямо на карамель.
6. Прикрасьте десерт подрібненими горіхами. Смачного!