На Новий рік прийнято готувати традиційні святкові салати. Але що робити, якщо хочеться чогось більш оригінального?
Ми підібрали 10 кращих рецептів, серед яких є незвичайні варіації улюблених усіма новорічних салатів, а також вишукані страви з більш рідкісними інгредієнтами.
Гарантуємо: ці рецепти приємно здивують ваших близьких і гостей!
1. Захоплення.
Складові:
- 3 морквини;
- 3 цибулини;
- 500 г серця;
- 3 мариновані огірки;
- 12 ст. л. кукурудзи консервованої;
- 3 ч. л. соняшникової олії;
- 10 ч. л. майонезу.
1. Моркву нарізати соломкою, цибулю нарізати дрібними кубиками. Все посолити і обсмажити на рослинній олії.
2. Відварити серце і нарізати дрібною соломкою.
3. Огірки нарізати кубиками.
4. Все змішати і заправити майонезом.
2. Гранатовий браслет.
Складові:
- 250 г курячого філе;
- 2 картоплини;
- 2 буряка;
- 2 морквини;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 1 гранат;
- майонез;
- сіль;
- перець;
- грецькі горіхи.
1. Яйця і овочі зварити, почистити і натерти на тертці.
2. Відварене куряче філе посолити, поперчити і нарізати кубиками або соломкою.
3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на олії.
4. Горіхи подрібнити в крихту.
5. На середину тарілки поставити склянку і навколо викладати салат шарами, змащуючи кожен шар майонезом: куряче філе, картопля, морква, буряк, горіхи, цибуля, яйця, буряк, горіхи і куряче філе.
6. Акуратно вийняти склянку і змастити салат майонезом, прикрасити гранатом. Поставити настоятися в холодильник.
3. Ніжність.
Складові:
- капуста свіжа;
- 3 ст. л. кукурудзи;
- 1 свіжий огірок;
- 1 морквина;
- 1 зубчик часнику;
- майонез;
- сіль.
1. Капусту нашаткувати і пом’яти руками. Огірок нарізати тонкою соломкою.
2. Моркву натерти на дрібній тертці, зубчик часнику видавити через прес.
3. Все змішати і заправити майонезом, додати сіль за смаком.
4. Святковий салат з фореллю і апельсином.
Складові:
- 200 г форелі слабосоленої;
- 3 яйця;
- 1 апельсин;
- 30 г оливок без кісточок;
- 40 г сиру;
- майонез;
- сіль;
- перець.
Для прикраси:
- 1-2 ст. л. червоної ікри;
- оливки.
1. Відокремити білки від жовтків. Жовтки порізати ножем. Білки натерти на дрібній тертці.
2. Форель нарізати невеликими квадратиками.
3. Апельсин почистити і очистити від волокон і перегородок, м’якоть нарізати кубиками.
4. Сир натерти на дрібній тертці.
5. Оливки нарізати соломкою.
6. Викласти салат шарами: половина білків + майонез + сіль і перець; жовтки + трохи майонезу + сіль і перець; половина форелі; оливки; форель, що залишилася; сир + майонез; апельсин; білки, що залишилися + майонез + сіль і перець.
7. Прикрасити салат червоною ікрою і оливками.
5. Салат з кальмарів з грибами.
Складові:
- 200 г кальмарів;
- 100 г свіжих грибів
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 1 огірок маринований;
- лимонний сік;
- майонез;
- сіль;
- кріп.
1. Гриби нарізати шматочками і обсмажити на олії до готовності.
2. Цибулю нарізати дрібно і залити окропом.
3. Кальмари почистити і додати вже в киплячу воду. Варити не більше 2-3 хвилин. Потім нарізати соломкою.
4. Яйця нарізати кубиками. Маринований огірок нарізати на дрібні кубики. Кріп подрібнити. Майонез змішати з декількома краплями лимонного соку.
5. Всі інгредієнти змішати і заправити майонезом.
6. Оселедець під шубою по-новому.
Складові:
- 2 філе оселедця;
- 300 г печериць;
- ½ скл. волоських горіхів;
- 3 яйця;
- 1 морквина;
- 2 цибулини;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 1 пучок кропу;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 200 г майонезу.
1. Оселедець почистити від кісток і нарізати дрібними кубиками, змішати з порізаними горіхами.
2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на грубій тертці. Овочі підсмажити на олії, до прозорості цибулі.
3. Гриби відварити в підсоленій воді, остудити, нарізати скибочками.
4. Яйця, кріп і зелену цибулю дрібно порізати. Кріп змішати з цибулею.
5. Викласти шарами в салатницю, змащуючи кожен шар майонезом: оселедець з горіхами, яйця, овочі, гриби та зелень.
7. Сирна фантазія.
Складові:
- 300 г свіжих помідорів;
- 250 г крабових паличок;
- твердий сир;
- 2-3 зубчики часнику;
- сіль;
- майонез.
1. Нарізати дрібними кубиками помідори і крабові палички.
2. Додати натертий на дрібній тертці сир і часник.
3. Заправити майонезом.
4. Викласти салат на тарілку і прикрасити.
8. Торт-салат «Закуска».
Складові:
- 5 яєць;
- 1 банка рибних консервів;
- 500 г несолодких крекерів;
- 4 огірка маринованих;
- 2 зубчики часнику;
- 150 г сиру;
- 200 г майонезу.
1. Відокремити білки від жовтків. Білки змішати з майонезом.
2. Сир натерти на тертці, додати подрібнений часник і майонез.
3. Огірки порізати дрібними кубиками.
4. Викласти ⅓ частину крекеру, потім білок з майонезом, крекер, пом’яту виделкою рибу, огірки, потім знову крекер, шар сиру з майонезом.
5. Прикрасити натертим на дрібну тертку жовтком. Поставити на пару годин в холодильник.
9. Чудо-слойка.
Складові:
- 1½ скл. відвареного рису;
- 200 г крабових паличок;
- 400 г консервованої кукурудзи;
- 350 г маринованих грибів;
- 300 г вареної курки;
- 5 яєць;
- 400 г ананасів;
- майонез;
- сметана.
1. Салат викладається шарами. Кожен шар змішується зі сметаною і майонезом. Викласти салат в форму для салату кільцем: рис, нарізані крабові палички, кукурудза, дрібно нарізане куряче м’ясо, мариновані гриби, натерті варені яйця (залишити 2 яйця на прикраси боків торта).
2. Поставити торт на ніч у холодильник, щоб просочився.
3. Зняти кільце форми, прикрасити яйцями і нарізаними шматочками ананас. Можна додати зелень.
10. Шерлок.
Складові:
- 250 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 4 яйця;
- 200 г маринованих грибів;
- 80 г волоських горіхів;
- 150 г майонезу;
- чорний перець;
- сіль.
1. Цибулю подрібнити і обсмажити до золотистого кольору.
2. Гриби нарізати пластинками, курку — дрібними шматочками, яйця — кубиками. Горіхи подрібнити і підсушити на сухій пательні.
3. Змішати цибулю, курку, яйця, половину горіхів, майонез, посолити і поперчити.
4. Перемішати. Прикрасити салат горіхами, що залишилися. Поставити на годину в холодильник.
З прийдешнім Новим роком!