Втрата батьків назавжди змінює людину. І не важливо, скільки років їй було в цей момент

До тих пір, поки у нас є батьки, ми залишаємося дітьми. При цьому не важливо, скільки нам років – 18, 30 або 60. Батьки – найближчі люди, ті, хто подарував нам життя і допоміг знайти свій шлях. І їх втрата – це завжди великий удар, впоратися з таким потрясінням дуже складно.

Як показують дані досліджень, втрата батьків впливає на роботу мозку і може призвести до серйозних наслідків.

Цінгулярна звивина, фронтальна кора і мозочок відповідають за спогади, сон і апетит, а так само за відчуття болю і горя. Саме тому під час переживань люди погано сплять, втрачають апетит або навпаки він збільшується.

Коли батьки довго хворіють, у дітей є час, щоб морально підготуватися до того, що їх не стане. І це допомагає легше перенести таке потрясіння.

Раптова втрата батьків, особливо в ранньому віці, це раптове горе, яке тягне за собою такі наслідки як гнів і затяжна депресія. За статистикою, 1 з 20 дітей у віці до 15 років втратила одного або відразу двох батьків.

Коли мова заходить про смерть батьків, таке поняття як «пережити це, змиритися або зрозуміти» просто відсутнє. Не важливо, які були з ними відносини або наскільки хорошими батьками вони були. Таке горе назавжди змінює людину.

Любіть своїх батьків і цінуйте кожен момент, проведений з ними!

Джерело: Блискавка

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Втрата батьків назавжди змінює людину. І не важливо, скільки років їй було в цей момент