Батько знову поїхав на обстеження, і лікарі не виявили жодної хвороби, — владика про силу молитви Любомира Гузара

24 лютого у Києві відзначать 85-ту річницю з Дня народження Блаженнішого Любомира Гузара.   Вечір пам’яті “Мрія здійснилася” відбудеться  у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, пише газета “Експрес“.

З нагоди цієї дати добрі друзі Блаженнішого поділилися спогадами про нього.

“Любомир запам’ятався мені дуже спокійним і врівноваженим хлопцем —  не те, що я та інші бешкетники, —  згадує у коментарі газеті “Експрес” Юрій Шухевич, Герой України, член Української Гельсінської Групи, навчався із Любомиром Гузаром в одній гімназії, у паралельних класах. — Вчився він дуже добре. Потім зі сім’єю поїхав в Австрію. Розповідав, що їм було там несолодко.

Після повернення в Україну Любомирові багато всього видавалося незрозумілим через інші погляди на життя, інший менталітет. Та зрештою він cтав розуміти все те, що відбувається довкола. Україна була для Патріарха Любомира рідною. Він переймався її турботами, болем, стражданнями, радощами.

Блаженніший Любомир завжди вирізнявся своєю врівноваженістю, але при цьому вмів тонко жартувати. Можливо, саме почуття гумору допомагало йому приймати нашу реальність”.

“Патріарх умів говорити правду делікатно, не засуджуючи того, з ким розмовляв, —  каже владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ. —  А ще завжди повторював: “Я пробую бути людиною”. Був надзвичайно простим і надзвичайним саме через цю простоту.

Пригадую, у час, коли я очолював молодіжну комісію УГКЦ і був настоятелем храму Пресвятої Євхаристії, моєму батькові діагностували важку хворобу легенів. У Вербну неділю я просив Блаженнішого помолитися за батька. Він ствердно кивнув головою. А невдовзі мій батько знову поїхав на обстеження — і лікарі не виявили жодної хвороби. Донині ніхто з медиків не може пояснити, як так сталося”.

Спільнота покоління Любомира закликає ділитися у соцмережах розповідями й думками про нього із хештегом #Любомир85.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Батько знову поїхав на обстеження, і лікарі не виявили жодної хвороби, — владика про силу молитви Любомира Гузара