Кремовий десерт з незвичайним назвою “Яйце страуса” – це гармонійне поєднання солодкого заварного крему, апельсинової кислинки і кокоса. Що на диво, готувати його простіше простого, хоча за зовнішнім виглядом готового десерту так і не скажеш. Набір інгредієнтів також простий і доступний. Кремовий десерт умовно складається з двох шарів – вершкового і апельсинового.
Перший шар (вершковий):
- 800 мл молока;
- 75 гр кукурудзяного крохмалю;
- 100 гр цукру;
- 1 пакетик ваніліну.
Другий шар (апельсиновий):
- 1 л апельсинового соку (можна взяти персиковий);
- 75 гр кукурудзяного крохмалю;
- 80 гр цукру.
Для обсипання також знадобиться стружка кокоса. Починаємо готувати:
1. Змішайте в двох різних каструлях інгредієнти для вершкового та апельсинового шару. Приберіть віночком всі грудочки. Варіть кожен крем до загустіння (вершковий – близько 2-3 хв після закипання, апельсиновий – 5-6 хв).
2. Влийте гарячий вершковий крем в круглу тару, зверху, прямо в середину, влийте апельсиновий. Не змішуйте. Накрийте кришкою і залиште застигати.
3. Коли маса загусне, вийміть її з ємності і перекладіть на гарний посуд. Посипте зверху кокосовою стружкою і подавайте до столу.
Джерело: Щоденно