Домашній наполеон. Кращого рецепта не треба! Завжди роблю саме так!

Інгредієнти:

Для коржів:

  • Борошно – 600-650 грам;
  • Маргарин або Вершкове масло – 350 грам;
  • Яйце – 2 штуки;
  • Вода – 150 мілілітрів;
  • Сіль – 1/8 чайної ложки;
  • Оцет столовий 6% – 1 столова ложка;

Для крему:

  • Молоко – 3 чашки об’ємом 250 мілілітрів;
  • Яйце – 6 штук;
  • Цукор – 1,5 чашки об’ємом 250 мілілітрів;
  • Борошно – 3 столові ложки;
  • Ванілін – за смаком;

Приготування:

Для коржів в холодну воду додайте оцет і перемішайте. Яйця збийте. Вмішайте воду з оцтом до збитих яєць, додайте сіль, перемішайте.

Холодне масло натріть на крупній тертці в борошно і порубайте ножем. В отриманій масі зробіть поглиблення в центрі і влийте яєчну суміш. Замісіть тісто і розділіть на 10-12 рівних частин, приберіть в холодильник на 1 годину.

Увімкніть духовку на 180 С.

Кожну кульку тіста розкачайте на пергаментному папері як можна тонше. Виріжте коло з тіста (можна використовувати будь-яку кришку) діаметром 24-26 см. Кола наколіть виделкою і випікайте кожен корж до золотистого кольору близько 15 хвилин. Дайте коржам охолонути.

Для крему змішайте цукор, яйця та борошно. Влийте холодне молоко. Ретельно розмішайте. Поставте на маленький вогонь і доведіть до кипіння (не кип’ятіть), постійно помішуючи. Додайте ванілін. Остудіть.

Коржі рясно намажте кремом. Зберіть весь торт. Боки і верх намажте кремом. Подрібніть обрізки руками і посипте боки і верх торта.

Приберіть торт в холодильник, щоб просочився. Приємного апетиту!

Джерело.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Домашній наполеон. Кращого рецепта не треба! Завжди роблю саме так!