Дуже мудра притча для вразливих людей

Серед нас є люди, які дуже добрі, світлі, чуйні. Але часто саме вони є жeртвaми долі — вони cтрaждaють більше за інших, беруть більше yдaрів, їх частіше ображають. Але чи варто всім підряд відкриватися і бути для всіх хорошими?

Дана притча покаже про те, як жити відкритим і щирим людям, щоб не cтрaждaти.

Одного разу до одного сивого мудрого старця прийшла вся в сльозах молода, красива дівчина. Що мені робити? — крізь сльози скаржилася вона. — Я завжди намагаюся по-доброму обходитися з людьми, нікого не ображаю, намагаюся всім допомогти, чим можу.

І хоч я з усіма привітна і ласкава, але часто замість подяки і поваги приймаю від людей образи і гіркі глузування. А то і відверто вoрoгують зі мною. Я не винна ні в чому, і це так несправедливо і образливо до сліз. Порадьте, що мені робити.

Мудрець подивився на красуню і з посмішкою сказав:

Бoлі в суглобах? Є рішення!

— Роздягнись дoгoлa і пройдися по місту в такому вигляді.

— Та ви з глузду з’їхали! — обурилася красуня.

— В такому вигляді всякий збезчестить мене і ще бозна що створить зі мною. Тоді мудрець відкрив двері і поставив на стіл дзеркало.

— Ось бачиш, — відповів він, — з’явитися на людях, огoлuвши своє тiло ти боїшся. Так чому ж тоді ходиш по світу з оголеною душею? Вона у тебе розкрита, як ці двері. І тому всі кому не лінь без попиту входять в твоє життя.

І якщо бачать в чеснотах твоїх, як в дзеркалі — відображення Неподобства своїх вад, то намагаються обмовити, принизити і образити тебе.

— Так що ж мені робити? — Запитала дівчина. — Підемо, я покажу тобі свій сад, — запропонував старець. Водячи дівчину по саду мудрець сказав: — Багато років я поливаю ці прекрасні квіти і доглядаю за ними. Але я жодного разу не помічав, як розпускається бутон квітки, хоча потім я і насолоджуюся красою і ароматом кожного з них.

Так і ти будь — подібна квітці: розкривати своє серце перед людьми не поспішаючи, непомітно.

Дивись, хто хороша людина і гідний бути другом тобі і творить тобі добро — тому і відкриває свою душу, а ті хто обриває пелюстки і топче ногами- ні.

Ті, яких ти бачиш, що вони грубі, непорядні і невдячні — від тих іди, і нічим їм не допомагай.

Таких людей потрібно тримати за зачиненими дверима своєї душі.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Дуже мудра притча для вразливих людей