Він стане традиційним частуванням на кожному вашому святковому столі!
Роблю його досить часто, нам дуже подобається!
Салат викладається шарами по порядку:
- 1 шар — обсмажені в олії, дрібно порізані гриби (бажано печериці) — 500 гр. (при смаженні трохи посолити)
- 2 шар — солені огірки (порізані дрібними кубиками) — 2-3 в залежності від розміру огірків (можна навіть взяти 4, якщо невеликі)
- 3 шар — відварний дрібно порізаний свинний язик — 3 шт. середнього розміру
- 4 шар — 300 гр. обсмаженої у вершковому маслі дрібно порізаної цибулі,
- 5 шар — 4 яйця, натерти на грубій тертці.
Кожен шар залити майонезом (зробити сіточку або спіраль з майонезу).
Готувати заздалегідь, щоб настоявся і просочився.
Деякі нюанси: гриби і цибулю краще обсмажувати на вершковому маслі.
Огірки брати тільки солені.
Язик варити в підсоленій воді до готовності потім відразу опустити в холодну воду і зняти з нього шкірку.
Салат з грибами буде навіть смачнішим на наступний день. Краще тримати його в прохолодному місці.