Низ:
- 100 г шоколадного печива
- 1 чайна ложка какао
- 50 г масла
Сирник:
- 500 г домашнього сиру (протертий крізь сито, не кислий)
- 250 г сиру маскарпоне
- 1/2 склянки цукру
- 2 столові ложки ванільного цукру
- 4 яйця
- 300 г сирого гарбуза
- 2 столові ложки олії(без запаху)
- щіпка солі
Прошарок з білим шоколадом:
- 200 г сиру(протертого)
- 1/2 склянки вершків 30%
- 150 г білого шоколаду
Приготування
Печиво подрібнити в крихту, змішати з какао та маслом. в нижню частину вистеленої папером для випічки форми 21 х 25 см та добре пропресувати, та відправити у морозилку.
Гарбуз нарізати кубиками і обсмажити в олії, поки він не зм’якне, пробити блендером в пюре.
Всі інгредієнти сирника повинні бути при кімнатної температури. Сир домашній, сир маскарпоне, цукор і жовтки вкладають у миску ретельно змішують , але тільки до поєднання всіх компонентів. Далі сир перемішати з охолодженим гарбузовим пюре. Білки збийте з сіллю і обережно змішайте з сирною масою. Вилийте сирник на печиво, виклавши звеху трохи ягід (журавлина, морожені вишні…) та покладіть в духовку, попередньо нагріту до 160 * С. Випікати близько 50 хвилин. Охолодити у привідкритих дверцятах духовки, а потім покладіть у холодильник.
Нагрійте вершки та розчиніть у них шоколад. Ретельно перемішати суміш, охолодіть. Сир додайте в шоколад та викладіть на охолоджений сирник. Зробіть візерунок. Смачного!