Ідеальне тісто для різдвяних пряників

Інгредієнти

  • Цукор – 500 гр;
  • Вода – 180 мл;
  • Спеції: кориця, мускатний горіх, імбир (гвоздика, червоний перець) – 6 чайних ложок;
  • Вершкове масло – 200 гр;
  • Сода – 1 чайна ложка;
  • Яєчні жовтки – 4 шт;
  • Борошно (в оригінальному рецепті два види борошна – пшеничне і житнє (50/50%), але можна готувати і з одного пшеничного) – 600 гр.
  • Також знадобиться ложка з довгою ручкою (для розмішування цукру) і кухлик з довгою ручкою (для розігріву води).

Як приготувати тісто для пряників:

Для приготування тіста краще вибрати емальовану каструлю, з високими краями. Добре, якщо каструля буде біла всередині, це допоможе Вам стежити за ступенем плавлення цукру.

У каструлі, на середньому вогні, розчиняємо цукор (250гр). Періодично помішуючи, щоб він не почав підгорати! Поки плавиться цукор, поставте розігріватися воду. Вода потрібна буде кипляча! Це важливо! Коли цукор повністю розчиниться, додаємо в нього киплячу воду! Акуратно! Буде багато гарячої пари!

Перемішуємо воду з цукром. Якщо цукор закристалізувався – не переживайте, продовжуйте розмішувати і він розчиниться! Тепер можна додавати цукор, що залишився (250 гр) і знову чекаємо, коли цукор розчиниться.

В окремій мисці змішайте спеції: кориця – 2 ч / л, імбир – 1 ч / л, мускатний горіх – 1 ч / л. Зробіть подвійну порцію спецій, перемішайте гарненько. Потім, додаємо спеції. Всього в тісто потрібно додати 6 ч / л цієї пряної суміші.

Розмішуємо спеції з цукровим сиропом, додаємо туди – ж вершкове масло. Коли масло розчиниться – прибираємо тісто з вогню і чекаємо, коли воно охолоне.

У тепле тісто додаємо яєчні жовтки (білки Вам знадобляться для глазурі), соду. Все добре перемішуємо і додаємо просіяне борошно. Тісто вийде рідкуватим. Перекладіть його в пакет і приберіть в холодильник на годину, а краще на добу. Тісто може зберігатися (в такому вигляді) до 2 тижнів!

Коли Вам знадобиться тісто, просто дістаньте його з холодильника. Залиште на годинку, щоб воно нагрілося (розм’якшилося) при кімнатній температурі. Потім, додайте в нього ще борошна, приблизно 240 гр. Приблизно, тому що важливо скільки води википіло, коли заварювати тісто і які жовтки (більші / менші).

Випікати при темп. 175 – 180 гр. Близько 10 хв. Це залежить від того, скільки борошна додали в тісто. Можна (при випічці) спробувати пальцем пряник, він не повинен бути дуже м’яким і має трохи проминатися при легкому натисканні пальцем.

Вдалої Вам випічки і смачного чаювання!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ідеальне тісто для різдвяних пряників