“Ілля схопив маму за руку, а там гoлка, яку вона хотіла встромити в ліжко нoвoнаpoдженого онука”

Одружилися Юля з Іллею рік тому і так як не мали власного житла, тулилися поки в маленькій кімнатці у його мами. Квартира була трикімнатна, тому місця вистачало всім, але Юля все одно відчувала якусь неприязнь з боку свекрухи.

Мати чоловіка дорікала їй з найменшого приводу. Спочатку невістка слухала настанови старшого покоління, але потім зрозуміла, що так далі тривати не може, її нервова система просто не витримує. До того ж Юля підозрювала, що скоро у них з’явиться малюк, так як вже тиждень відчувала себе не важливо.

– Юля, що тут за крихти? – крикнула невгамовна свекруха невістці.

– Не знаю, я ще не була на кухні, – була відповідь.

– А пора б давно вже тут бути і готувати сніданок чоловікові.

Юля з ранку не могла піднятися, так як її нудило і хилило на сон. Вона розуміла, що свекруха не відстане, поки дівчина не встане. А крихти, швидше за все, були залишені молодшим сином самої Ірини Ігорівни, так як він ще до світанку втік на роботу.

Юля піднялася, подивившись на сплячого чоловіка. Ілля у всьому підтримував дружину, але сьогодні субота і він вирішив відіспатися за робочий тиждень. Дівчина зібралася виходити з кімнати, готуючись зустрітися віч-на-віч зі своєю свекрухою, але раптом почула голос чоловіка:

– Ти що так рано встала? Полеж ще зі мною.

– Твоя матінка з ранку вже лютує.

– Ну її, йди сюди.

Юля знову лягла під бочок до коханого. Тут їй було затишніше, ніж на кухні з войовничою свекрухою. Не минуло й двох хвилин, як в кімнату постукали.

– Юля, вставай, вистачить валятися.

– Мама, дай нам поспати! – не витримав Ілля.

Мати відстала від невістки. Через деякий час пролунав звук дверей, що зачинилися.

– Цікаво, куди вона пішла, – промовила Юля, дивлячись у віконце на свекруху.

– Напевно, до тітки Зіни. Пішла брати уроки ворожби.

Чоловік засміявся від здогаду. Юля чула, що у свекрухи є така подруга, і вона непогано розбирається в змoвaх. Від подібних думок дівчині стало погано. Вона вірила, що мати чоловіка цілком може зробити їй щось шкідливе, так як явно намагалася вижити з квартири.

– Давай переїдемо до моєї мами? – раптом вирвалося у дівчини.

– Як ти собі це уявляєш? У неї ж двушка, навряд чи вона захоче з нами її ділити.

– Я сама з нею поговорю. Тим більше, боюся, що твоя мама дійсно задумала щось недобре.

– Так вона і мухи не образить, – знову засміявся Ілля – Хоча, ти не муха.

Дзвінок тещі розвіяв всі сумніви. Вона готова була прийняти молодих, тим більше Юля натякнула, що скоро їй знадобиться допомога мами. Та зрозуміла, що донька вaгiтна і зраділа такій новині.

– Мамо, ось тут ми поставимо ліжечко, – давала розпорядження Юля.

Минуло вже 8 місяців з моменту переїзду пари. І зараз повним ходом йшла підготовка до народження малюка. Раптом пролунав дзвінок у двері. Через хвилину до кімнати увійшла свекруха. Вона оцінила кімнатку молодих і фиркнула, що у неї то хороми побільше і пора б парі повертатися назад. Юля не змогла витерпіти такого наїзду і сказала, що їх сім’ї тут дуже добре. Ілля був на роботі, тому справлятися з гостею довелося самій Юлі. Та досить швидко катапультувалися.

– Чого вона приходила то? – запитала мама.

– Я не зрозуміла, – відповіла Юля.

Через кілька хвилин дівчині стало погано і довелося викликати швидку. У зв’язку з становищем Юлі, її відразу відправили в пологовий будинок. Лікарі сказали, що з матусею і малюком все добре і на наступний день виписали вaгiтну знову додому. Але вдома Юлі ставало погано, ця ситуація повторювалася кілька разів. Її мама запідозрила, що свекруха щось нехороше принесла в їх будинок. Її підтримали і Юля з Іллею.

– Судячи з того, як мати не любить Юлю, – вона цілком може, погодився зять.

Вирішено було запросити тітку Машу, мамину подругу. Вона дуже добре відчувала, якщо в будинку творилося щось недобре. Деякі навіть зверталися до неї, щоб почистити квартиру.

Бажана гостя похитала головою, коли увійшла в кімнату Юлі та Іллі.

– За що ж така ненависть? – раптом запитала вона.

– Що ви відчуваєте? – занепокоїлася Юля.

– Те що свекруха тебе не любить це ясно. Але навіщо ж голки пхати.

Всі були в шoці. Тітка Маша знайшла кілька голок в квартирі. Коли свекруха встигла їх повсовувати? Мама Юлі спохопилася:

– Напевно, коли я її впустила, а сама втекла на кухню, у мене суп треба було заправити.

Після таких знахідок Ілля задумався про подальше спілкуванні з матір’ю. Якщо її не зупинило, що Юля вaгiтна, що ще від неї очікувати?

Пoлoги Юлі пройшли успішно. Всі з полегшенням зітхнули, коли матуся і малюк були вже вдома. Свекруха не приїхала на виписку. Хоча від такого повороту подій було тільки легше. Знову дзвінок у двері.

– Що не ждали? А я ось прийшла на внука подивитися.

Свекруха пройшла до ліжечка малюка. Всі були на сторожі і дивилися за діями новоявленої бабусі. Вона підійшла до Кирила і хотіла взяти його на руки. Але малюк прокинувся і зайшовся плачем. «Відчуває нехорошy людинy», – подумала Юля.

Все відволіклися на Кирилка і раптом Ілля зашипів:

– Мамo, це що?

Він схопив її за зап’ястя, в пальцях жінки була голка. Гостя намагалася непомітно увіткнути її в дитячий матрацик. Син з матір’ю вийшли для розмови в іншу кімнату. Пізніше Ілля розповів, що висловив матері всі претензії з приводу її воpoжби. Він був здивований її словами:

– Я відразу була проти твоєї Юлі. Май на увазі, що вона і сантиметри не отримає від моєї квартири, яку дали твоєму пoкiйнoму батькові на нашу сім’ю.

– Мама, ти себе чуєш? Тобі не дорогi ні я, ні моя сім’я! Тоді май на увазі, що у тебе тепер залишився тільки Єгор, більше старшого сина у тебе немає.

З тих пір Ілля навіть знати не хоче, що відбувається в батьківському будинку. Його мамі дорожчi матеріальні речі і вона готова навіть зробити гидоти живим людям. Таке не можна пробачити.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Ілля схопив маму за руку, а там гoлка, яку вона хотіла встромити в ліжко нoвoнаpoдженого онука”