Кабачкова ікра за цим рецептом виходить дуже ніжною та смачною.
Інгредієнти
- Кабачок (очищений і без насіння) – 2,5 кг.
- Морква – 500 г.
- Цибуля – 500 г.
- Томатна паста – 4 ст.л.
- Олія – 6 ст.л.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Перець червоний – 1 ч.л.
- Оцтова есенція (70%) – 1 ч.л.
- Часник – 1 головка.
Приготування
Цибулю чистимо та ріжемо півкільцями. Кабачок миємо, знімаємо шкірочку, чистимо від насіння, ріжемо невеликими кубиками. Чистимо та тремо на середній (морквяній) тертці моркву.
Викладаємо кабачки у товстостінну каструлю, наливаємо пів склянки води і тушимо близько 10 хвилин (поки обсмажимо цибулю та моркву)
В окремих сковородах обсмажуємо цибулю та моркву, цибулю – до м’якого, моркву – поки не змінить колір. Обсмажені цибулю і моркву додаємо в каструлю з кабачками. Одразу додаємо томатну пасту, цукор, сіль, перець та олію, тушкуємо близько години.
Додаємо подрібнений часник та оцтову есенцію, подрібнюємо все блендером. Тушкуємо ще 10 хвилин.
Готову ікру розливаємо в стерильні банки, закриваємо кришкою. З зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2,5 л готової ікри. Смачного!
Джерело: Смакота