Кабачкова ікра – робимо на зиму улюблену закуску

Кабачкова ікра за цим рецептом виходить дуже ніжною та смачною.

Інгредієнти

  • Кабачок (очищений і без насіння) – 2,5 кг.
  • Морква – 500 г.
  • Цибуля – 500 г.
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Олія – 6 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Перець червоний – 1 ч.л.
  • Оцтова есенція (70%) – 1 ч.л.
  • Часник – 1 головка.

Приготування

Цибулю чистимо та ріжемо півкільцями. Кабачок миємо, знімаємо шкірочку, чистимо від насіння, ріжемо невеликими кубиками. Чистимо та тремо на середній (морквяній) тертці моркву.

Викладаємо кабачки у товстостінну каструлю, наливаємо пів склянки води і тушимо близько 10 хвилин (поки обсмажимо цибулю та моркву)

В окремих сковородах обсмажуємо цибулю та моркву, цибулю – до м’якого, моркву – поки не змінить колір. Обсмажені цибулю і моркву додаємо в каструлю з кабачками. Одразу додаємо томатну пасту, цукор, сіль, перець та олію, тушкуємо близько години.

Додаємо подрібнений часник та оцтову есенцію, подрібнюємо все блендером. Тушкуємо ще 10 хвилин.

Готову ікру розливаємо в стерильні банки, закриваємо кришкою. З зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2,5 л готової ікри. Смачного!

Джерело: Смакота

 

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Кабачкова ікра – робимо на зиму улюблену закуску