Кабачковий торт – популярна літня закуска

Дуже смачний і красивий закусочний торт виходить з молодих кабачків. Його можна навіть поставити на святковий стіл в літню пору.

Складові:

  • молоді кабачки – 600 г
  • яйця – 5 шт. + 1 шт. для декору
  • пшеничне борошно – 3 ст. л. з гіркою
  • молода морква – 150-200 г
  • ріпчаста цибуля – 200 г
  • помідори – 400 г + 100 г для декору
  • часник – 3-4 зубчики
  • зелень петрушки – полпучка
  • домашній майонез – 4 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • соняшникова рафінована олія – ​​для смаження

Приготування:

1. Спочатку готуємо кабачкові коржі. Кабачки натерти на тертці з великими отворами, посолити, перемішати і залишити на 10-15 хв., Щоб кабачки пустили сік. Потім кабачковий сік трохи віджати. Додаємо яйця до кабачків.

2. Петрушку дрібно подрібники. Часник очистити і пропустити через часниковий прес. Додати до кабачків і перемішати. Потім додати борошно, знову перемішати, при необхідності досолити і поперчити за смаком.

3. На розігріту сковорідку (діаметр дна 18-19 см) з невеликою кількістю олії викласти приблизно 4 ст. л. кабачкового «тіста», розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Таким чином приготувати 5 «коржів» товщиною 3 -5 мм.

4. Цибулю порізати маленькими кубиками, моркву потерти на дрібній тертці. На невеликій кількості олії спочатку обсмажити цибулю до прозорого стану. Потім додати натерту моркву і, помішуючи, смажити на повільному вогні 15-20 хв. Морква повинна добре пом’якшити і зовсім не хрустіти на зубах, тому слід використовувати молоденьку моркву. Овочі посолити і поперчити за смаком.

5. Помідори опустити в окріп на 20 с., потім облити холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями завтовшки 2-3 мм. До майонезу видавити один зубчик часнику і перемішати.

6. На тарілку покласти корж, змастити його майонезом. Моркву з цибулею розділити на 4 частини. Одну частину рівномірно викласти тонким шаром на корж з майонезом. На моркву викласти кружечки помідорів. Змастити їх майонезом і викласти наступний корж. Таким чином перекласти всі коржі. Останній корж змастити майонезом і посипати тертим вареним яйцем.

7. Торт прикрасити помідорами і зеленню петрушки. Кабачковий торт помістити в холодильник на 2 години, після чого можна подавати до столу. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Кабачковий торт – популярна літня закуска