Збережи ці рецепти, обов’язково стануть в нагоді! Найсмачніші рецепти приготування печінки!
Вам обов’язково сподобається!
1. Печінка, смажена з гірчицею
Складові:
- 500г печінки,
- 2-3 ст.л. гірчиці,
- по 2 ст.л. олії і вершкового масла,
- ¼ склянки борошна,
- перець,
- сіль
Приготування:
Промити, обсушити і нарізати печінку брусочками по 1 см завтовшки.
Перемішати борошно, перець і сіль, запанірувати печінку в борошняній суміші.
Розжарити в сковороді суміш олії і вершкового масла.
Обсмажити до зарум’янення печінку на сильному вогні.
Потім додати гірчицю і добре все перемішати для рівномірного розподілу її між шматочками.
Смажити ще 10-15 хв до готовності на середньому вогні.
Звичайно, ви можете додати до рецепту цибулю або якісь інші продукти на смак.
2. Смажена печінка в томатному соусі
Складові:
- 500г печінки,
- 250 г томатного соку,
- 30г петрушки,
- 3 ст.л. олії,
- по 1 ст.л. сушеної цибулі і соку лимона,
- перець,
- сіль.
Приготування:
Промити і обсушити печінку, нарізати шматочками по 5 см завдовжки і 1 см завтовшки, порубати петрушку дрібно.
На сковороді розжарити масло, викласти печінку, петрушку, полити їх соком лимона, перемішати і смажити до зарум’яніння.
Коли печінка зарум’яниться додати цибулю і влити томатний сік.
Перемішати і тушкувати 20 хв до готовності на повільному вогні, поперчити і посолити, перемішати.
Подавати горячою. Сушену цибулю можна замінити свіжою.
3. Печінка по-строгановськи
Складові:
- 500г печінки,
- 2-3 цибулини,
- 2 склянки сметани,
- 3 ст.л. масла,
- по 1 ст.л. томат-пасти або соусу і муки,
- зелень,
- сіль, перець.
Приготування:
Промити і зачистити від плівок печінку, порізати її брусочками по 1см товщиною і 3-4 довжиною.
Викласти на сковороду з розпеченою олією, обсмажити, поперчити і посолити.
На сухій сковороді обсмажити борошно до кремового відтінку, посипати печінку, перемішати.
Додати окремо пасеровану цибулю, сметану і томат-пасту, перемішати, довести до кипіння.
Тушкувати все 10-15 хв до готовності печінки на слабкому вогні.
4. Карамельная печінку в томаті
Складові:
- 500г печінки,
- 1/3 склянки води,
- ¼ склянки кетчупу,
- 3 ст.л. борошна,
- 2 ст.л.
- коричневого цукру,
- по 1 ст.л. олії,
- соєвого соусу і оцту,
- щіпка часникового порошку.
Приготування:
Нарізати печінку тонкими брусочками.
Змішати борошно з перцем і сіллю, запанірувати печінку.
Воду перемішати з усіма іншими продуктами, крім олії.
Розжарити олію в сковороді, викласти печінку і до зарум’яніння обсмажити шматочки.
Потім залити її підготовленою сумішшю і тушкувати 15-20 хв до готовності на середньому вогні.
5. Печінка в соусі з білим вином
Складові:
- 500г печінки,
- 100мл вина білого,
- 3 зубчики часнику,
- 2 червоні цибулини,
- 1 пучок петрушки,
- по 2 ст.л. вершкового масла і коньяку,
- 1 ст.л. оливкового масла,
- 1 ч.л. морської солі,
- ¼ ч.л. свежемолотого чорного перцю.
Приготування:
Порубати дрібно петрушку, півкільцями нарізати цибулю і обсмажити її на сильному вогні з 1 ст.л. вершкового масла до прозорості.
Розчавити часник, покласти його до цибулі, смажити 2-3 хв, поперчити і посолити, влити вино, випарувати його повністю.
Додати три чверті нарізаної петрушки, перемішати і прибрати соус з плити.
Промити і обсушити печінку, прибрати плівки, нарізати соломкою товщиною 1-1,5 см.
Розжарити на сковороді 1 ст.л. вершкового масла, влити оливкове, викласти печінку, поперчити і посолити.
Смажити з кожного боку по 2 хв. Влити до печінки коньяк, перемішати, тушкувати все ще 30сек.
Перед подачею полити печінку приготованим соусом і посипати рештою петрушкою.
6. Печінка, смажена по-східному
Складові:
- 500г печінки,
- 1 зубчик часнику,
- 4 ст.л. рослинного масла,
- 1 ст.л. крохмалю,
- по 1 ч.л. імбиру меленого і солі,
- зелень,
- соус – 2 ст.л. курячого бульйону,
- 1,5 ст.л. соєвого соусу,
- 1 ст.л. томат-пасти,
- 1 ч.л. крохмалю.
Приготування:
Промити і підготувати печінку, нарізати її тонкими пластинками, потім розрізати їх на смужки по 2,5 см шириною.
Перемішати імбир, крохмаль і сіль, влити по 2 ст.л. олії і води, довести до однорідності.
Запанірувати печінку в крохмальній суміші, на 15 хв залишити.
У сковороді розігріти 2 ст.л. олії, швидко обсмажити печінку з усіх боків, додати зелень і печінку, смажити ще 30сек.
Перемішати томат-пасту, бульйон, цукор і соєвий соус, влити до печінки, довести до кипіння.
Тушкувати ще 30 сек, прибрати з вогню, полити печінку при подачі соусом. Смачного!