Кращі 6 рецептів смаженої печінки. Збережи ці рецепти!

Збережи ці рецепти, обов’язково стануть в нагоді! Найсмачніші рецепти приготування печінки!

Вам обов’язково сподобається!

1. Печінка, смажена з гірчицею

Складові:

  • 500г печінки,
  • 2-3 ст.л. гірчиці,
  • по 2 ст.л. олії і вершкового масла,
  • ¼ склянки борошна,
  • перець,
  • сіль

Приготування:

Промити, обсушити і нарізати печінку брусочками по 1 см завтовшки.

Перемішати борошно, перець і сіль, запанірувати печінку в борошняній суміші.

Розжарити в сковороді суміш олії і вершкового масла.

Обсмажити до зарум’янення печінку на сильному вогні.

Потім додати гірчицю і добре все перемішати для рівномірного розподілу її між шматочками.

Смажити ще 10-15 хв до готовності на середньому вогні.

Звичайно, ви можете додати до рецепту цибулю або якісь інші продукти на смак.

2. Смажена печінка в томатному соусі

Складові:

  • 500г печінки,
  • 250 г томатного соку,
  • 30г петрушки,
  • 3 ст.л. олії,
  • по 1 ст.л. сушеної цибулі і соку лимона,
  • перець,
  • сіль.

Приготування:

Промити і обсушити печінку, нарізати шматочками по 5 см завдовжки і 1 см завтовшки, порубати петрушку дрібно.

На сковороді розжарити масло, викласти печінку, петрушку, полити їх соком лимона, перемішати і смажити до зарум’яніння.

Коли печінка зарум’яниться додати цибулю і влити томатний сік.

Перемішати і тушкувати 20 хв до готовності на повільному вогні, поперчити і посолити, перемішати.

Подавати горячою. Сушену цибулю можна замінити свіжою.

3. Печінка по-строгановськи

Складові:

  • 500г печінки,
  • 2-3 цибулини,
  • 2 склянки сметани,
  • 3 ст.л. масла,
  • по 1 ст.л. томат-пасти або соусу і муки,
  • зелень,
  • сіль, перець.

Приготування:

Промити і зачистити від плівок печінку, порізати її брусочками по 1см товщиною і 3-4 довжиною.

Викласти на сковороду з розпеченою олією, обсмажити, поперчити і посолити.

На сухій сковороді обсмажити борошно до кремового відтінку, посипати печінку, перемішати.

Додати окремо пасеровану цибулю, сметану і томат-пасту, перемішати, довести до кипіння.

Тушкувати все 10-15 хв до готовності печінки на слабкому вогні.

4. Карамельная печінку в томаті

Складові:

  • 500г печінки,
  • 1/3 склянки води,
  • ¼ склянки кетчупу,
  • 3 ст.л. борошна,
  • 2 ст.л.
  • коричневого цукру,
  • по 1 ст.л. олії,
  • соєвого соусу і оцту,
  • щіпка часникового порошку.

Приготування:

Нарізати печінку тонкими брусочками.

Змішати борошно з перцем і сіллю, запанірувати печінку.

Воду перемішати з усіма іншими продуктами, крім олії.

Розжарити олію в сковороді, викласти печінку і до зарум’яніння обсмажити шматочки.

Потім залити її підготовленою сумішшю і тушкувати 15-20 хв до готовності на середньому вогні.

5. Печінка в соусі з білим вином

Складові:

  • 500г печінки,
  • 100мл вина білого,
  • 3 зубчики часнику,
  • 2 червоні цибулини,
  • 1 пучок петрушки,
  • по 2 ст.л. вершкового масла і коньяку,
  • 1 ст.л. оливкового масла,
  • 1 ч.л. морської солі,
  • ¼ ч.л. свежемолотого чорного перцю.

Приготування:

Порубати дрібно петрушку, півкільцями нарізати цибулю і обсмажити її на сильному вогні з 1 ст.л. вершкового масла до прозорості.

Розчавити часник, покласти його до цибулі, смажити 2-3 хв, поперчити і посолити, влити вино, випарувати його повністю.

Додати три чверті нарізаної петрушки, перемішати і прибрати соус з плити.

Промити і обсушити печінку, прибрати плівки, нарізати соломкою товщиною 1-1,5 см.

Розжарити на  сковороді 1 ст.л. вершкового масла, влити оливкове, викласти печінку, поперчити і посолити.

Смажити з кожного боку по 2 хв. Влити до печінки коньяк, перемішати, тушкувати все ще 30сек.

Перед подачею полити печінку приготованим соусом і посипати рештою петрушкою.

6. Печінка, смажена по-східному

Складові:

  • 500г печінки,
  • 1 зубчик часнику,
  • 4 ст.л. рослинного масла,
  • 1 ст.л. крохмалю,
  • по 1 ч.л. імбиру меленого і солі,
  • зелень,
  • соус – 2 ст.л. курячого бульйону,
  • 1,5 ст.л. соєвого соусу,
  • 1 ст.л. томат-пасти,
  • 1 ч.л. крохмалю.

Приготування:

Промити і підготувати печінку, нарізати її тонкими пластинками, потім розрізати їх на смужки по 2,5 см шириною.

Перемішати імбир, крохмаль і сіль, влити по 2 ст.л. олії і води, довести до однорідності.

Запанірувати печінку в крохмальній суміші, на 15 хв залишити.

У сковороді розігріти 2 ст.л. олії, швидко обсмажити печінку з усіх боків, додати зелень і печінку, смажити ще 30сек.

Перемішати томат-пасту, бульйон, цукор і соєвий соус, влити до печінки, довести до кипіння.

Тушкувати ще 30 сек, прибрати з вогню, полити печінку при подачі соусом. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Кращі 6 рецептів смаженої печінки. Збережи ці рецепти!