М’який і смачний шоколадний бісквіт. Єдина випічка, яка у мене виходить ідеально!

Складові:

  • Яйця курячі – 4 шт
  • Борошно – 100 г
  • Какао – 50 г
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – для змащування форми

Рецепт приготування шоколадного бісквіта

Для приготування правильного і пишного бісквіта потрібні якісні курячі яйця, які акуратно поділяються на жовтки і білки.

Миску з білками прибираємо в холодильник, щоб вони встигли охолонути і краще збивалися. А до жовтків додаємо 100 грам цукру.

Потім включаємо міксер на високу швидкість і збиваємо до однорідної консистенції кремового кольору. Після чого заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів.

Білки дістаємо з холодильника і за допомогою міксера збиваємо до піків. Спочатку збиваємо кілька хвилин на низькій швидкості, потім поступово збільшуємо її до максимальної.

До збитим білкам частинами додаємо решту 100 г цукру і знову збиваємо міксером. У нас повинна вийти стійка білкова маса, що не виллється, якщо перевернути миску.

Какао з борошном просіюємо через сито в більшу чисту тарілку або миску. Збиті жовтки виливаємо до білків, акуратно перемішуємо знизу вгору, щоб маса не осіла і поступово додаємо просіяне борошно з какао.

Довго і ретельно перемішувати тісто не варто, інакше бісквіт може не піднятися.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо тісто, прибираємо в гарячу духовку і зменшуємо температуру до 170 градусів.

Запікаємо бісквіт 30 – 40 хвилин до повної готовності. Відкривати дверцята духової шафи перші 25 – 30 хвилин не бажано, інакше піднялося бісквітне тісто, може осісти.

Готовність перевіряємо зубочисткою, шпажкою або сірником. Якщо залишаються сліди сирого тіста, значить продовжуємо запікати, якщо немає – дістаємо гарячий шоколадний бісквіт з духовки і залишаємо його остигати в формі.

Після того як корж трохи охолоне, перекладаємо його на решітку або дерев’яну дошку, при необхідності бісквіт можна відокремити від форми ножем.

Охолоджений шоколадний бісквіт зазвичай розрізають уздовж на 2 або 3 тонких коржа.

І готують найрізноманітніші торти: змащуючи коржі кремом, збитими вершками, сиропом, згущеним молоком або глазур’ю і прикрашаючи фруктами, ягодами, горіхами, тертим шоколадом або кокосовою стружкою.

Хоча такий бісквіт можна відразу прикрасити за смаком і подавати як пиріг до ароматного гарячого чаю. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

М’який і смачний шоколадний бісквіт. Єдина випічка, яка у мене виходить ідеально!