Мариновані кабачки з кетчупом “Чилі” на зиму

Гостренька кабачкова закуска, приготування якої не забере багато часу та коштів, зате взимку смакуватиме на мільйон! Неодмінно випробуйте цей рецепт – таких маринованих кабачків ви точно ще не куштували.

Інгредієнти

  • 2 кг кабачків
  • 1 л води
  • 250 мл кетчупу чилі
  • 1,5 скл. цукру
  • 2,5 ст. л. солі
  • 200 мл оцту (9%)
  • суцвіття кропу
  • чорний перець горошком
  • часник
  • лавровий лист.

Приготування

Кабачки порізати кружечками або брусочками. Якщо овочі не дуже молоді, зняти шкірку та видалити насіння.

Банки ретельно вимити та висушити в негарячій духовці.

На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку, зубчику часнику, кілька горошин перцю та кріп.

Щільно викласти підготовлені кабачки в банки і залити окропом. Накрити банки кришками і дати кабачкам пропаритися протягом 10-15 хв.

3а той час приготувати маринад. Відміряти потрібну кількість води, поставити на вогонь. Коли почне закипати, додати сіль, цукор, кетчуп та оцет. Довести до кипіння.

З усіх банок злити воду та одразу ж залити киплячим маринадом по вінця.

Закатати кришки, перевернути банки догори дном та щільно вкутати теплою тканиною. Залишити до повного вистигання.

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Мариновані кабачки з кетчупом “Чилі” на зиму