Маківник зовсім не складний у випічці, а його смак збагачують горішки і родзинки.

Маківник зовсім не складний у випічці, а його смак збагачують горішки і родзинки.

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошна – 500 г.
  • молока – 1 склянка.
  • свіжі дріжджі – 25 г (можна взяти 6 г сухих).
  • масла – 100 г.
  • цукру – 100 г.
  • жовтки – 3 штуки.
  • солі – 0,25 ч.л.

Для начинки:

  • маку – 250 г.
  • цукру – 100 г.
  • масла – 25 г.
  • меду – 1 ст.л.
  • білок – з одного яйця.
  • посічених горіхів – 100 г.
  • родзинок – 50 г.

Приготування маківника:

У теплому молоці розводимо дріжджі, додаємо 1 ст.л. цукру та на 15 хвилин залишаємо до появи бульбашок. Жовтки перетерти з цукром, додати м’яке масло. Масляну суміш змішуємо із дріжджовою, додаємо борошно, солимо. Замішуємо тісто. Щоб підійшло тісто його потрібно накрити і поставити у тепле місце.

Поки тісто підходить – готуємо начинку для маківника: Запарити мак кілька разів. Воду зливаємо і розтираємо мак, додаючи цукор.В окремій ємкості розтоплюємо масло і мед.Додаємо мак, трохи підігріваємо.Горіхи та родзинки додаємо у теплу масу. Білок збиваємо у густу піну і акуратно вмішуємо у мак.

Тісто для маківника ділимо на чотири рівні частини. Розкачуємо і на кожну викладаємо начинку. Скручуємо в рулети. Розкладаємо на деко і даємо ще раз підійти.

Рулети змащуємо яйцем і випікаємо при 200 градусах 35-40 хв. Смачного!

Джерело: Смакота

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Маківник зовсім не складний у випічці, а його смак збагачують горішки і родзинки.