Складові:
Для тіста:
- 120 г – маку
- 250 мл. – молока
- 300 г – просіяного борошна
- 10 г – розпушувача для тіста
- 180 г – м’якого вершкового масла
- 200 г – цукру
- 1 стіл. л – ванільного цукру
- 3 – яєчні білки (кімнатної температури)
- сіль
Для крему:
- 350 г – охолодженого маскарпоне
- 150 г – цукрової пудри
- 1 стіл. л – ванільного цукру
Рецепт приготування маковий торт з кремом з маскарпоне
Крок 1
Молоко налийте в каструльку і доведіть до кипіння на повільному вогні. Відразу приберіть з вогню, додайте мак, перемішайте і остудіть. Розігрійте духовку до 180 градусів. Роз’ємну форму змажте маслом. Борошно змішайте з сіллю і розпушувачем. За допомогою міксера збийте вершкове масло з 150 г цукру і ванільним цукром. Додайте борошно і ретельно перемішайте до однорідного стану. Влийте молоко і знову ретельно перемішайте.
За допомогою міксера збийте білки з цукром, що залишився до стійких піків і акуратно перемішайте разом з тестом рухами від низу до верху.
Крок 2
Розподіліть тісто в форму і випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 1 годину.
Крок 3
Перевірте готовність дерев’яною шпажкою: застроміть її в центр коржа і відразу витягніть – якщо шпажка суха, то тісто повністю пропеклося. Готовий корж дістаньте з форми, остудіть і розріжте його вздовж на дві або більше частин. Приготуйте крем. За допомогою міксера збийте маскарпоне з цукровою пудрою і ванільним цукром. Викладіть третину крему на один корж третину, розрівняйте, накрийте другим коржем, потім змастити боки і верх кремом. Помістіть десерт в холодильник на 3 години.
Готовий Маковій торт подавайте в охолодженому вигляді. Це один з найсмачніших торів, що я коли-небудь готувала! Приготуйте обов’язково! Смачного!