Медовик “Рижик”, перевірений 30-річним досвідом

Довше писати рецепт торта “Рижик”, ніж його готувати. У мене йде на випікання цього смачного медовика близько 1 години. А печу його уже 30 років!

Інгредієнти

Коржі:

  • 200 г маргарину
  • 2 ст. ложки меду
  • 1 скл. цукру
  • 3 яйця
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 ст. ложка оцту
  • 3–3,5 скл. борошна

Крем:

  • 0,7 л жирної сметани
  • 300 г цукру

Приготування

Розтопити 200 г маргарину, 2 ст. л меду, 1 скл. цукру (можна на водяній бані, а можна й на маленькому вогні), змішати 3 яйця з 1 ч. л соди + 1 ст. л оцту. Вилити в негарячу суміш (щоб не згорнулись яйця), поставити на водяну баню (у кип’яток) і помішувати до утворення однорідної пінної суміші. Додавати борошно (приблизно 3–3,5 скл.) і замісити тісто. Воно повинно відставати від рук, але не бути крутим. Поділити на 6-8 частин, розкочувати товщиною 3–4 мм. Пекти до золотистого кольору. Печеться дуже швидко. Гарячим вирізати під тарілку або кришку.

Крем: збити 0,7 л сметани (домашньої) збити з 300 г цукру. Перемазати коржі, зверху посипати горішками або крихтами з обрізків.

Рецептом поділилася Печончик Руслана. Джерело: Сім’я і дім

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Медовик “Рижик”, перевірений 30-річним досвідом