Цей десерт досить швидко готується. Кекс виходить м’яким і ніжним.
Відмінно підійде для дружніх посиденьок за чашкою кави або чаю. А ще ці ласощі напевно сподобаються діткам!
Якщо ви готуєте для великої компанії, можете збільшити кількість продуктів в 2 рази.
Складові:
- 300 мл мінеральної води
- 150 г цукру
- 150 мл соняшникової олії
- 6 ложок сливового повидла
- 5 ложок вишневого джему
- 4 ложки какао-порошку
- 1 пакетик розпушувача
- 300 г борошна
- 50 г родзинок
- 100 г мелених горіхів
- 50 г кокосової стружки
- 5 г ванільної есенції
- цедра 1 лимона.
Спосіб приготування
У мисці змішуємо воду, цукор і рослинну олію. Борошно змішати з какао і розпушувачем і додаємо до суміші з олією, помішуючи вінчиком, щоб не було грудочок.
Помішуємо до тих пір, поки всі інгредієнти не розчиняться. Додаємо повидло, джем, родзинки і перемішуємо ще протягом 2-3 хвилин.
В кінці додаємо кокосову стружку, мелені горіхи, ванільну есенцію і лимонну цедру. Добре перемішуємо всі інгредієнти дерев’яною ложкою.
У змащену олією і покриту папером для випічки форму виливаємо суміш і випікаємо при середній температурі протягом приблизно 35-40 хвилин.
Перевіряємо готовність зубочисткою. Після того, як торт повністю охолоне, його можна нарізати.
Десерт можна посипати цукровою пудрою або полити пісним шоколадом. Смачного!