Відмінна добірка рецептів домашніх десертів на швидку руку. Збережи, стануть в нагоді! Дуже смачні домашні торти!
Торт з печива банановий
Поєднання сметани і бананів робить його смак ніжним. А на його приготування потрібно так мало часу, що можна робити його хоч кожен день і подавати як десерт або на сніданок дітям.
Складові:
- 1 кг не соленого крекеру
- 4 великих банана
- 1 л сметани
- 0,5 кг цукру
- 100 гр. шоколаду
Спосіб приготування:
- Збиваємо сметану з цукром. Банани нарізаємо тонкими кружальцями.
- Викладаємо на тарілку крекери, зверху промазуємо їх сметаною і викладаємо на кожне печиво кружечок банана.
- Потім — знову шар крекеру, сметана, банан. При укладанні шарів слід дотримуватися шахового порядку, тобто, на крекер класти банан, на банан — крекер, і так далі.
- Останній шар повинен бути з крекерів, покритих сметаною.
- Прикрасивши наш торт тертим шоколадом і подрібненим крекером, залишаємо його на кілька годин в холодильнику для просочення.
Торт з печива на заварний крем
Цей торт з приготування трохи складніший попереднього. Однак, коли ви його спробуєте, то не пошкодуєте про те, що вибрали цей рецепт, адже ніжний заварний крем і горіхи роблять його смак просто неперевершеним.
Складові:
- 300 г печива
- 300 г масла
- 300 г цукру
- 1 яйце
- 300 г молока
- 1 ч. л. картопляного борошна
- 2 склянки очищених горіхів
- за смаком ванілін
Спосіб приготування:
- Борошно розбавляємо в половині склянки теплого молока і вливаємо цю суміш в каструльку з доведеним до кипіння склянкою молока.
- Варимо до густоти, помішуючи, потім охолоджуємо. Розтираємо масло з цукром і яйцями, змішуємо все з борошняною масою і ваніліном.
- Печиво подрібнюємо в м’ясорубці, горіхи ріжемо, і все всипаємо в отриманий крем і добре розмішуємо.
- Вистилаємо форму промасленим папером і викладаємо в неї отриману масу, розрівнюємо ножем і ставимо на кілька годин в холодильник.
- Потім, вийнявши торт з форми і знявши з нього папір, прикрашаємо його половинками горіхів і подрібненим печивом.
Торт без випічки з фруктами
Цей торт користується дуже великою популярністю в літній час, так як він легкий, ніжний і дуже красивий. Тим більше, що фрукти для його приготування можна вибирати на свій смак.
Складові:
- 700 г ніжного крекеру
- 0,5 л. сметани 25%
- 25 г желатину
- 200 г цукру
- 3 банана
- 3 апельсина
- 3 ківі
- 2 великих яблука
- за смаком і можливостям — ягоди
Спосіб приготування:
- Заливаємо желатин водою і готуємо його згідно з інструкцією, вказаною на упаковці.
- Фрукти чистимо і нарізаємо дрібними шматочками, не забувши залишити для прикраси по 1 фрукту.
- Ягоди миємо й обсушуємо за допомогою паперового рушника.
- Змішуємо сметану з цукром, фруктами і розчиненим желатином, добре перемішуємо.
- Кожне печиво занурюємо в отриману масу і викладаємо на тарілку у вигляді торта, зверху поливаємо масою зі сметани з фруктами.
- Нарізавши залишені фрукти тонкими скибочками, обкладаємо ними разом з ягодами поверхню торта, який потім залишаємо на кілька годин в прохолодному місці для просочення.
Торт з печива з сирним кремом
Цей тортик — порятунок для тих мам, чиї діти не люблять сир, який так потрібен їх організму, що росте. Вони з’їдять його і навіть попросять добавки, адже він завжди виходить дуже смачним, завдяки ніжному поєднанню сиру і банана.
Складові:
- 400 г сиру
- 200 г згущеного молока
- 1 ч. л. какао (з гіркою)
- 2/3 склянки молока
- 30 шт. печива
- 1 банан
- ванілін
- цукати і кедрові горішки (для прикраси)
Спосіб приготування:
- Перемішуємо в мисці до однорідності половину сиру з половиною згущеного молока і ваніліном.
- В іншій мисці змішуємо другу половину сиру з рештою згущеним молоком і какао, ретельно перемішуємо.
- Виливаємо молоко в плоску тарілку. Вмочуючи в молоко печиво, викладаємо його на тарілку, зверху намазуємо його сирно-ванільною масою, розрівнюємо.
- Потім, вмочуючи в молоці наступну партію печива, викладаємо його зверху та промазуємо сирно-шоколадною масою.
- Зверху розкладаємо порізану на кружальця банан, намазуємо все сирно-шоколадною масою.
- Потім повторюємо всі шари так, щоб останнім шаром виявилося печиво, покрите сирно-ванільною масою.
- Прикрасивши наш торт різнокольоровими цукатами і кедровими горішками, ставимо його холодильник, щоб він просочився протягом декількох годин.
Торт з печива з кавовим ароматом
Цей торт обов’язково оцінять любителі кави. Він зарядить вас енергією на цілий день, а приготувати його зовсім не складно.
Складові:
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 0,5 кг печива
- 1 склянка міцної кави
- 2 ст. л. порошку какао
- 10 г ванільного цукру
- 100 г шоколаду
Спосіб приготування:
- Змішавши яйця з цукром, какао-порошком і ванільним цукром, прогріваємо все на водяній бані до загустіння.
- Після охолоджуємо отриману суміш і, додавши в неї розм’якшене масло, збиваємо до отримання однорідної маси.
- Змастивши маслом форму, укладаємо в неї шарами печиво, попередньо вмочуючи його в приготовану каву.
- Кожен шар промазуємо отриманим кремом. Коли всі шари будуть укладені, ставимо торт в холодильник, щоб він просочився протягом декількох годин.
- Діставши торт з холодильника, обережно перевертаємо форму і прикрашаємо наш виріб тертим шоколадом.
Торти з печива — корисні поради досвідчених кулінарів:
- Замочуючи печиво в молоці перед укладанням в шари, не перетримуйте його, дозволяючи йому розмокнути! Інакше ви не зможете укласти його красиво для подачі. Оптимальним часом для витримування печива в молоці можна вважати не більше 20 секунд.
- Для укладання замоченного печива на тарілку найкраще користуватися тонкою лопаткою.
- При оформленні торта з печива краще накрити посудину шматком тонкого пергаментного паперу, щоб згодом тортик було легше нарізати на порційні шматочки.
- Посудина, на яку викладається печиво, попередньо намочене в молоці, краще ставити трохи похило, щоб зникли надлишки молока.
- Не нехтуйте порадою дати готовому торту настоятися в холодильнику. Це потрібно для того, щоб печиво добре просочилося кремом і смак виробу став більш насиченим.
Приємного чаювання!
Джерело: Пошепки