Настав час озброїти Україну — The New York Times

Оглядач і колишній заступник держсекретаря в адміністрації президента Обами Ентоні Блінкен закликає до постачання оборонного озброєння Україні.

Про це Ентоні Блінкен написав у статті для видання The New York Times, інформують Факти ICTV.

Блінкен впевнений, що з часу вторгнення до України три з половиною роки тому, президент Росії Володимир Путін майстерно оволодів тактичним реостатом, який він підкручує то на гаряче, то на холодне залежно від того, як США та Європа реагують на його дії в Україні.

– Путін сподівається на постійну дестабілізацію України, розпалюючи у населення незадоволення з приводу нездатності Києва покласти край окупації, що, в свою чергу, дозволить йому відзискати вплив, який Росія втратила вторгненням і залякуванням України з метою навернути її у російську сферу впливу, – зазначає автор.

За словами Блінкена, адміністрація Трампа формує політику, яка могла б допровадити до прориву.

– Все починається з об’єднаної позиції головних радників Дональда Трампа  – віце-президента Майка Пенса, державного секретаря Рекса Тіллерсона, міністра оборони Джима Маттіса та радника з нацбезпеки Герберта Макмастера.

Всі вони вважають російську окупацію Східної України тим, чим вона є насправді: грубим порушенням основних норм міжнародної поведінки, які США допомогла встановити після Другої світової війни, – пише Блінкен.

Блінкен вважає, що США призначили розумного досвідченого дипломата – Курта Волкера – на посаду спеціального представника США в справах України і вирішення кризи. Це надсилає Москві, вважає Блінкен, виразний сигнал, що Вашингтон надалі зосереджений на покінченні з окупацією, і не має наміру цього ігнорувати.

– Те, що може завадити Путіну знову підвищити градус протистояння на сході Україні чи навіть відкусити ще більше території країни, – це усвідомлення, що, якщо це трапиться, його війська зазнають серйозних втрат, – зазначає Блінкен.

– Канцлер Німеччини Анґела Меркель, свого часу провідний опонент надання летальної зброї, тепер не виключає такої ідеї. Брехня з уст Путіна, рік за роком, приносить такий результат. Постачання оборонного озброєння Україні – це ідея, час якої настав, – пише Ентоні Блінкен.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Настав час озброїти Україну — The New York Times