Нові правила подачі документів на Шенген візу з 1 січня 2018 року

Шенген віза – це тип візи, що дає право перебувати в країні, яка власне видала цю візу, протягом визначеного терміну. Окрім того, з такою візою можна здійснювати поїздки до країн, що входять до шенгенської зони.

Аби отримати Шенген візу раніше потрібно було обов’язково реєструватися через інтренет-сайт або зателефонувати в сall-сenter. Однак Пункти Прийому Візових Анкет (ППВА) ще на початку 2017 року спростили цю процедуру. Відтак, з 20 січня 2017 року в ППВА в Луцьку, Рівному, Тернополі, Харкові, Дніпрі та Одесі, а з 3 квітня – у Львівському та Вінницькому консульських округах запровадили нову систему реєстрації документів на Шенген візу.

Згідно із прийнятими на початку 2017 року правилами, для реєстрації на отримання Шенген візи потрібно з усіма необхідними документами звернутись до відділення Кредо Банку чи Ідея Банку та оплатити сервісний збір. Під час внесення передоплати в банку ви отримуєте унікальний код PTN, який впродовж наступної доби активується через систему реєстрації. Таким чином, реєстрація дати і часу подачі документів проводиться автоматично. В банку ви також повідомляєте про дійсний номер свого мобільного телефону, за яким до вас зателефонує оператор і ви підтвердите дату і час подачі документів на візу до Польщі.

Однак ППВА Київського, Одеського, Харківського та Вінницького консульських округів ще більше спростили систему подачі документів для отримання Шенген візи. Нові правила будуть діяти вже з 1 січня 2018 року.

Відтак, з 1 січня 2018 року у ППВА Київського, Одеського, Харківського та Вінницького консульських округів буде відмінено систему реєстрації для заявників, які подають документи на візу Шенген до Польщі.

Тепер подати документи на візу Шенген буде можливо без попереднього запису по телефону, а звернувшись безпосередньо до ППВА зазначених округів.

Це означає, що у ППВА Київського, Одеського, Харківського та Вінницького консульських округів для отримання Шенген візи з 1 січня 2018 року необхідно:

  • Звернутися до відділення Кредо Банку чи Ідея Банку з усіма необхідними документами та оплатити сервісний збір. У банку ви матимете також змогу вказати тип візи, який бажаєте отримати.
  • Після цього БЕЗ попередньої реєстрації звернутись до ППВА зазначених округів для подачі документів на візу Шенген.

Або

  • Зареєструватись на подачу документів на офіційному сайті Польського консульства, заплативши 35 євро консульского збору

Таким чином, вам більше не потрібно очікувати на дзвінок працівника сall-сenter та приходити подавати документи на конкретно визначену системою дату. Тепер з усіма необхідними документами та після здійснення передоплати в банку ви можете звернутись до обраного вами ППВА для подачі документів на візу Шенген у зручний для вас час.

Години прийому документів: 08:30 – 16:30, з понеділка по п’ятницю, крім вихідних та святкових днів. Перелік усіх ППВА, їхнє розташування та контакти ви можете знайти ТУТ.

Джерело: VFS Global

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Нові правила подачі документів на Шенген візу з 1 січня 2018 року