Обмін завершився, 74 звільнених заручники їдуть додому

Обмін ув’язнених між бойовиками Донбасу та українською стороною завершився, пише “Українська правда“.

“Процес обміну завершився. Українська сторона отримала 74 заручників, які знаходились в полоні на окупованій частині Донбасу”, – написала у Facebook представник президента у Верховній раді Ірина Луценко.

“Вони повертаються додому!”, – додала вона.

Президент Петро Порошенко та міністр оборони Степан Полторак приїхали на Донбас, аби зустріти звільнених українців.

За словами Ірини Геращенко, автобуси з 58 українцями вирушили з Горлівки до КПВВ “Майорськ”, звідки виїдуть усі 74 осіб, яких тримали у заручниках бойовики.

Станом на 17:20 усі 74 українських заручники уже потрапили на контрольовану українською армією територію, повідомив Порошенко у Facebook.

На прибуття заручників готуються зустрічати у Харкові та в київському аеропорту “Бориспіль”.

Віктор Медведчук, уповноважений вести переговори про обмін полоненими від України, повідомив, що Україна з 306 чоловік передала 237, а 40 осіб були звільнені і 29 відмовилися повертатися на окуповану територію.

“Відмови від обміну були і останніми днями, навіть сьогодні під час обміну були. Ми передали (ЛНР) не 75, а 73 людини, бо на лінії розмежування двоє відмовились”, – сказав він.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Обмін завершився, 74 звільнених заручники їдуть додому