Форма 18 на 22 см.
Тісто:
- 3 жовтки,
- 125 гр цукру,
- 125 гр маргарини, 300 гр муки, 0,5 пач порошку до печива, 2 ст л сметани.
Жовтки збити з цукром, додати потертий маргарин, додати решту складників і замісити тісто. Розділити на 2 частини. Одну частину тіста викласти у форму, зверху маково – сирний шарр
Маково – сирний шар:
- 100гр маку змолоти, або втерти в макітрі,
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру,
- 4-5 горіхів (тертих на терці),
- 1 ст.л. апельсинових цукатів (я дала 50 гр сушеної журавлини).
Все це перемішати і викласти в застелену пергаментом форму.
Зверху кладемо сирну масу:
- 400 гр сиру (перемолоти),
- 2 ст.л. сметани,
- 5 ст.л. цукру,
- 3 яйця 2 ст.л. манки (сирої),
- 3 ст.л. цукатів,
- 0,5 пачки ванільного пудингу (польський Budyn).
Пекти 35-40 хв при 170 гр. На другу частину тіста мастимо повидло , тремо яблуко, посипаємо кришеними горіхами і вмкладаємо купочками збитих 2 білки (збиваємо без цукру і солі).
Крем:
- 400 мл вишневого соку (я взяла пакетований, заводський),
- 1 пач вишневого пудингу (польський Budyn),
- 4 ст л цукру,
- 300 гр масла.
До 250 гр соку додаємо цукор, розмішуємо до розчинення і кладемо на вогонь. В решті соку розводимо пудинг. Коли сік в каструльці почне кипіти – тонкою цівкою вливаємо розведений пудинг, безперервно помішуючи. Даємо поваритись 1-2 хв, постійно мішаємо. Коли охолоне збиваємо з маслом. ВАЖЛИВО: масло має бути кімнатної температури. Спочатку треба збити саме масло, а потім по 1 ложці додаємо пудинг, не перестаючи збивати.
Крім того : продовгуваті пряники в шоколаді.
Збираємо пляцок: – маково – сирний корж – крем -пряники -крем -корж з білками.
Джерело: Ням ням