Один і з найкращих пляцків “Ромео”

Форма 18 на 22 см.

Тісто:

  • 3 жовтки,
  • 125 гр цукру,
  • 125 гр маргарини, 300 гр муки, 0,5 пач порошку до печива, 2 ст л сметани.

Жовтки збити з цукром, додати потертий маргарин, додати решту складників і замісити тісто. Розділити на 2 частини. Одну частину тіста викласти у форму, зверху маково – сирний шарр

Маково – сирний шар:

  • 100гр маку змолоти, або втерти в макітрі,
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру,
  • 4-5 горіхів (тертих на терці),
  • 1 ст.л. апельсинових цукатів (я дала 50 гр сушеної журавлини).

Все це перемішати і викласти в застелену пергаментом форму.

Зверху кладемо сирну масу:

  • 400 гр сиру (перемолоти),
  • 2 ст.л. сметани,
  • 5 ст.л. цукру,
  • 3 яйця 2 ст.л. манки (сирої),
  • 3 ст.л. цукатів,
  • 0,5 пачки ванільного пудингу (польський Budyn).

Пекти 35-40 хв при 170 гр. На другу частину тіста мастимо повидло , тремо яблуко, посипаємо кришеними горіхами і вмкладаємо купочками збитих 2 білки (збиваємо без цукру і солі).

Крем:

  • 400 мл вишневого соку (я взяла пакетований, заводський),
  • 1 пач вишневого пудингу (польський Budyn),
  • 4 ст л цукру,
  • 300 гр масла.

До 250 гр соку додаємо цукор, розмішуємо до розчинення і кладемо на вогонь. В решті соку розводимо пудинг. Коли сік в каструльці почне кипіти – тонкою цівкою вливаємо розведений пудинг, безперервно помішуючи. Даємо поваритись 1-2 хв, постійно мішаємо. Коли охолоне збиваємо з маслом. ВАЖЛИВО: масло має бути кімнатної температури. Спочатку треба збити саме масло, а потім по 1 ложці додаємо пудинг, не перестаючи збивати.

Крім того : продовгуваті пряники в шоколаді.

Збираємо пляцок: – маково – сирний корж – крем -пряники -крем -корж з білками.

Джерело: Ням ням

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Один і з найкращих пляцків “Ромео”