Пільги для проїзду в транспорті видаватимуть грішми – Рева

На сьогоднішній день в країні не встановлені ліміти для пільгового проїзду на транспорті.

Кабінет міністрів України вже почав монетизацію субсидій і готує також монетизацію пільг на транспорті.

Так, замість пільг в натуральному вигляді українцям буде надаватися грошова компенсація. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, пише segodnya.

Він зазначив, що нинішня система надання пільг в натуральному вигляді закріплює соціальну нерівність.
“Наприклад, якщо ви живете в Києві, ви кожен день можете користуватися чотирма видами транспорту, а якщо живете в селі в Житомирській області, то ви в кращому випадку раз або двічі на рік будете користуватися метро”, – сказав Рева.

При цьому на сьогоднішній день в країні не встановлені ліміти для пільгового проїзду на транспорті, що стимулює зловживання з боку пасажирів – вони їздять без всяких обмежень, тоді як держава змушена компенсувати вартість проїзду, підкреслив голова Мінсоцполітики.

Нова система, за словами міністра, повинна усунути цей перекіс.

“Встановлюються нормативи поїздок, і йде розрахунок вартості цих поїздок. Потім людині виділяється місячна сума, і, якщо він живе в місті, де є відповідний транспорт, йому виплачується грошима пільга – і в рамках цієї суми він користується послугою.

Якщо він живе в сільській місцевості і користується транспортом, то він передає документи, коли він проїхав, і йому проводиться компенсація вартості проїзду за місяць”, – пояснив Рева.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пільги для проїзду в транспорті видаватимуть грішми – Рева